Abdullah Öcalan'ın Nevruz'daki IŞİD mesajı

Abdullah Öcalan, Diyarbakır'da okunan nevruz mektubunda IŞİD'le ilgili özel bir mesaj yolladı

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Öcalan'ın Nevruz'daki IŞİD mesajı

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına soğuk ve yağmura karşın kocaman katılım sağlandı. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın mesajını Kürtçe şekilde okudu. Ardından mesajın Türkçesini HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya lider okudu.

Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın mesajını okurken 'IŞİD'e ayrı parantez açılması dikkatlerden kaçmadı. Süleyman Şah Türbesi'nin nakliyle ilgili şekilde yapılan operasyona göndermede bulunan Öcalan, "bu temelde gelişen eşme ruhunu halklarımız içinde yeni tarihin sembolü şekilde selamlıyorum" dedi. İşte Öcalan'ın IŞİD'le ilgili sözleri: 

"Son zorbalık IŞİD görüntüsünde ortaya çıkmıştır. Barbarlığın dahi anlamını zorlayan bu örgüt, bayan çoluk çocuk demeden tüm bölge halklarına, vahşice katliamlar sergiledi. Bugün vesilesiyle mahşeri topluluğunuzun ezici çoğunluğunu teşkil eden, özgürlüğe kanat çırpan kadınları ve gençleri önümüzdeki çağın özgürlük ve eşitlik mücadelesinde en aktif bir biçimde yer almaya ve başarmaya çağırıyorum. 

Ayriyeten hem bölgemiz için hem de uluslararası dünya için kocaman manası bulunan Kobani direnişi ve zaferini selamlıyorum. Bu temelde gelişen eşme ruhunu halklarımız içinde yeni tarihin sembolü şekilde selamlıyorum. Tarihimizin ve güncelliğimizin cemiyet şekilde tekrardan revizyonu ve restorasyonu ve tekrardan yapımı için kıymetli bir çağrıdır.

Yaşasın Nevroz, yaşasın halkların kardeşliği."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar