19 yaşındaki Şeyda ailesinin hayatını kurtardı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 2'si çocuk 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
19 yaşındaki Şeyda ailesinin hayatını kurtardı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 2'si çocuk 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Aileyi son anda uyanan evin büyük kızı kurtardı.

Olay, Gazipaşa Mahallesi Özgürlük Caddesi'nde 3 katlı binanın zemin katında Hikmet Yılmazer ve ailesinin yaşadığı evde meydana geldi. Ailenin büyük kızı Şeyda Yılmazer, uyandığında sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiklerini fark etti. Şeyda, annesi ve kardeşlerini uyandırmaya çalıştı. Kardeşleri uyanırken anne zehirlenmenin etkisiyle yatağından kalkamadı.

Şeyda, bunun üzerine 112 Acil'i arayıp yardım istedi. Eve gelen sağlık ekibi, anne Yılmazere ile çocukları Ali Erdem (10), Tuğba (11), Büşra (17) ve Şeyda'yı (19) ambulansla Sapanca Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede ilk müdahaleleri yapılan aile fertlerinden Ali Erdem, Tuğba ve Büşra Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne, Şeyda ve annesi Nagihan Yılmazer, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
CİHAN

Yorumlar