Yemen'de siyasi çözüm arayışları

- Yemen hükümeti, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin sunduğu yol haritasını ilkesel olarak destekledi

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de siyasi çözüm arayışları

MARİB (AA) - Yemen hükümetinin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sunduğu yol haritasını ilkesel olarak desteklediği bildirildi.

Yemen Haber Ajansı SABA'nın haberine göre, Başbakan Ahmed bin Dağr başkanlığında hükümet yetkilileri ile yapılan toplantıda, Kerry'nin Cidde'de açıkladığı yol haritasının ilkesel olarak memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Toplantıda, her türlü barış önerisinin "BM'nin 2216 sayılı kararı, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) girişimi ve ulusal diyalog görüşmelerinde alınan kararlar doğrultusunda olmak" şartıyla desteklendiği ifade edildi.

Toplantıda ayrıca, hükümetin, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Kuveyt'te düzenlenen müzakerelerde daima Yemen halkının menfaatini gözettiği, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin ise akan kanın durması için verilen her tavizi kendi zaferleri olarak gördükleri vurgulandı.

Kerry, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde geçen perşembe yapılan toplantının ardından Yemen krizinin çözümü için yeni bir yol hartası belirlediklerini açıklamıştı. Yol haritasında Husilerin de katıldığı ulusal birlik hükümeti oluşturulması, Husilerin başkent Sana'dan çekilmesi ve ülkedeki ağır silahların üçüncü bir tarafa teslimiyle ilgili maddeler yer alıyor.


Yorumlar