Yemen'de salgın hastalık

- Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü: - "Yıl başından bu yana ülkenin kuzeyindeki Amran vilayetinde 3 bin uyuz vakası tespit edildi"

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de salgın hastalık

MA'RİB (AA) - Yemen'de halk, Hükümet ile Husiler arasında devam eden çatışmaların yanında uyuz ve dang humması gibi salgın hastalıklarla da mücadele ettiği belirtildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün (MSF) sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yayımlanan açıklamada, "2016 yılı başından bu yana ülkenin kuzeyindeki Amran vilayetinde 3 bin uyuz vakası tespit edildi." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, vakanın geçen yıla oranla daha hızlı bir şekilde yayıldığına dikkat çekilerek, birçok vakanın Amran'ın Hus ve Hamar bölgelerinde olduğu tespit edildiği kaydedildi.

Örgüte ait mobil sağlık araçlarındaki ekiplerin hastalara ve çevredeki kişilere uyuz ve dang hummasıyla ilgili eğitim verdiği bildirildi.

Sağlık kaynakları, nisan ayının sonunda yaptığı açıklamada, Yemen'in doğusundaki Şebve vilayetine bağlı Beyhan kentinde dang hummasına yakalanan 17 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuş, kent mayıs ayında söz konusu salgın nedeniyle "felaket bölgesi" ilan edilmişti.

Sivrisineklerden bulaşan virüsün neden olduğu dang humması vakaları, genellikle yağışın sıkça görüldüğü mevsimlerde, özellikle haziran ve eylül aylarında artış gösteriyor. Uzmanlar, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin çoğalmasına sebep olduğuna dikkati çekiyor.

Yorumlar