Yemen'de 3 günlük ateşkes anlaşması

- Cumhurbaşkanı Hadi, gelecek saatlerde ilan edilmesi beklenen ateşkese "olumlu" yaklaşacaklarını belirtti

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de 3 günlük ateşkes anlaşması

RİYAD (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, gelecek saatlerde ilan edilmesi beklenen ateşkese "olumlu" yaklaşacaklarını belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller ile İngiltere Büyükelçisi Edmund Vuitton Brown'u kabul eden Hadi, hükümetin, Yemen'in birçok kentinde artık dayanılmaz bir hal alan savaş ve ablukanın neden olduğu sorunların hafifletilmesi için barışın sağlanmasını arzu ettiğini söyledi.

Hadi, Yemen ve halkına milli sorumlulukları gereği uluslararası toplumun tüm çabaları ve kararlarına güvenle ve olumlu yaklaştıklarını ancak karşı tarafın bu çabaları boşa çıkardığını ifade ederek, "Maalesef darbecilerden yalan ve oyalamadan daha fazlasını ummuyoruz." ifadesini kullandı.

Hadi, gelecek saatlerde ilan edilmesi beklenen ateşkese de "olumlu" yaklaşacaklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'de 19 Ekim Çarşamba günü yerel saatle 23.59'da ülke genelinde geçerli olmak üzere 72 saatlik çatışmaların durması anlaşmasının yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.

Londra’da önceki gün bir araya gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, yaptıkları ortak açıklamada, Yemen’deki çatışmanın ''uluslararası kaygıları artırdığını ve ölümlerin kabul edilemez" düzeyde olduğunu belirterek, “Ateşkes sağlanmalı ve BM bu ateşkese öncülük etmeli.” ifadesine yer vermişti.

Yorumlar