Yemen'de El-Kaide askeri üssü ele geçirildi

Ordu güçleri, Hadramevt ilinde düzenlediği operasyonda, El-Kaide'ye ait askeri üssü ele geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de El-Kaide askeri üssü ele geçirildi
Yemen ordusunun, koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Hadramevt iline bağlı El-Katan kentinde düzenlediği operasyonda, El-Kaide'ye ait askeri üssü ele geçirdiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ordu birlikleri, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Katan kentinde terör örgütü el-Kaide'nin bölgedeki kalelerinden biri olarak bilinen Sudef Askeri Kampı'na operasyon düzenledi. Örgütün Hadramevt ilinin Sahra ve Sahil bölgelerindeki ordu birliklerine yönelik saldırılarının merkezi ve militanların eğitim noktası olarak bilinen askeri üssün, söz konusu operasyon kapsamında ele geçirildiği ifade edildi.

Örgüt militanlarından ölü ve yaralıların olduğu kaydedilen operasyonda, saldırı hedefiyle hazırlanmış bomba yüklü üç araç ile silah depolarının imha edildiği ifade edildi.

Yemen'in yüzölçümü açısından en büyük vilayeti Hadramevt, askeri ve idari olarak Sahil ve Sahra Hadramevt olarak iki kısımdan oluşuyor. Yaklaşık bir yıldır El-Kaide'nin elinde bulunan Mukella, Sahil Hadramevt içinde yer alırken, Sahra Hadramevt ise hükümet yanlısı güçlerin kontrolünün altında. Ordu birlikleri, düzenlediği geniş çaplı operasyonlar kapsamında geçen pazar Mukalla kentinde denetimi sağlamıştı.

Yorumlar