Vatandaş, siyasi parti liderlerini Yenikapı'da görmek istiyor

- Darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, 7 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek mitingde, siyasi parti liderlerini bir arada görmek, birlik ve beraberlik tablosuna tanık olmak istiyor - Sadık Tezcanlı: - "MHP'li, CHP'li AK Parti'li veya başka bir şey değil, önemli olan vatandır" - Hatice Turalı: - "Hepimiz beraberiz. Süreçte Sayın Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu da bize destek verdi. Bu gayet güzel ve gurur verici" - Kamile Pekyanık: - "Türkiye için el eleyiz. Hepimiz kardeşiz. Tüm liderleri bir arada görmek isteriz"

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş, siyasi parti liderlerini Yenikapı'da görmek istiyor

ANKARA (AA) - MELİKE KINACI - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından meydanları dolduran ve "demokrasi nöbeti"ni terk etmeyen vatandaşlar, 7 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde siyasi parti liderlerini bir arada görmek, birlik ve beraberlik tablosuna tanık olmak istediklerini söyledi.

Darbe girişiminin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine demokrasi nöbetinin 18. gününde geceyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde geçiren Sadık Tezcanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi'"ne her kesimden vatandaşın katılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiğine işaret eden Tezcanlı, "MHP'li, CHP'li AK Parti'li veya başka bir şey değil, önemli olan vatandır. Önce vatan. Vatan namustur. Namusumuzu, vatanımızı satmayacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın izinden gitmeye devam edeceklerini ve Türk milletinin birlik beraberliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini dile getiren Tezcanlı, "FETÖ Allah'ından bulsun diyorum. Biz de bir olacağız, kenetleneceğiz ve aramıza kimseyi sokmayacağız." dedi.

Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek mitinge katılarak birer konuşma yapmaları için gönderdiği daveti çok olumlu bulduğunu belirten Tezcanlı, "Bunu Türkiye değil dünya duysun. Çünkü halk birlik beraberlik istiyor. Devletimizi böldürmek istemiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm siyasi partilerin bu mitinge katılmasının, halka önemli mesajlar vereceğini vurgulayan Tezcanlı, "Bizlik-onluk diye bir kavgamız yok ama önemli olan vatan. Vatanımızı seveceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti tutan Hatice Turalı da 15 Temmuz'dan bu yana hem Kızılay Meydanı'nda hem de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yoğun bir coşku yaşandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında durmaya ve ona detsek olmaya devam edeceklerini dile getiren Turalı, Erdoğan'ın İstanbul'da düzenlenecek mitinge siyasi partilerin genel başkanlarını davet etmesinin de vatandaşlarca olumlu karşılandığını ifade etti.

Turalı, halkın birlik ve beraberlik içinde darbe girişimine karşı geldiğini vurgulayarak, "Hepimiz beraberiz. Süreçte, Sayın Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu da bize destek verdi. Bu, gayet güzel ve gurur verici" sözlerine yer verdi.

Halkın bütün siyasi parti liderlerini bir arada görmekten hoşnut olacağını aktaran Turalı, "Türklerin bölünmeyeceğini anlasınlar artık. Bu terör örgütü de Türklerden artık ayrılsın istiyoruz. Gerçekten iyilerle yola devam etmek istiyoruz. Türk milletinin birliğini hiç kimse yıkamaz." ifadesini kullandı.

Demokrasi nöbetçisi Kamile Pekyanık da, çocuklarıyla birlikte sabahlara kadar vatan için nöbet tuttuğunu dile getirdi.

"Her şey vatan için, ölmek var dönmek yok." diyen Pekyanık, nöbete her gün geldiklerini, tüm vatandaşların burada birlik ve beraberlik duygusu içinde el ele hareket ettiğini anlattı.

İstanbul'a, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılmak için ailece gideceklerini vurgulayan Pekyanık, "Türkiye için el eleyiz. Hepimiz kardeşiz. Tüm liderleri bir arada görmek isteriz." dedi.


Yorumlar