Vali Yurtnaç'ın yüreği büyük misafiri

- Biriktirdiği harçlıklarını TBMM'nin onarımı için gönderen Utkutan Kızıltaş, Yozgat Valisi Yurtnaç'ı ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Vali Yurtnaç'ın yüreği büyük misafiri

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan ve harçlığını TBMM’nin onarımı için gönderen 6. sınıf öğrencisi Utkutan Kızıltaş’ı misafir etti.

Yurtnaç, annesi Gül Büşra Kızıltaş ve amcası Abdülaziz Kızıltaş ile kabul ettiği Utkutan Kızıltaş'ı, örnek davranışından dolayı tebrik etti.

Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi Yozgat’ın sokağa çıkan ilk il olduğunu ifade eden Yurtnaç, “Yozgat bir ilki de Utkutan sayesinde yaptı. Utkutan'ın, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazması, o duyguyu hissetmesi, duygusal zekasının güzel olmasını ortaya koydu. Utkutan darbenin ne demek olduğunu bilmiyormuş, hiç duymamış ve darbenin ne olduğunu öğrenmiş. Bunun da kötü bir şey olduğunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisini de böyle görünce biriktirdiği harçlığı Meclisin tadilatına faydası olsun diye Cumhurbaşkanımıza göndermiş.” dedi.

Utkutan ile özellikle tanışmak istediğini ifade eden Yurtnaç, ''Böyle gençlerimiz, çocuklarımız olduğu sürece demokrasimiz emin ellerde olacaktır. Halkımız zaten o gece sokaklara döküldü. Bu tür gençlerimizin de var olduğunu görmek bizleri daha çok mutlu etti. Geleceğimizin garanti altında olduğu bir kez daha görmüş olduk. Ben Utkutan’a bu güzel davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Önce Yozgat’la övünüyorduk, şimdi Utkutan ile de övüneceğiz. Böyle gençlerimizin ilimizde yaşaması bizim için ayrı bir onur ve gurur meselesi.'' diye konuştu.

Utkutan’ın amcası Abdülaziz Kızıltaş ise Türkiye’de Utkutan gibi binlerce gencin olduğunu belirterek, bir ilki gerçekleştirdiğinden dolayı yeğeniyle gurur duyduğunu ifade etti.

Yurtnaç, daha sonra Utkutan’a çeşitli hediyeler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde Kızıltaş'ın kendisine gönderdiği mektuptan bahsetmişti.

Yorumlar