ÜÜ'deki mezuniyet töreninde öğrenciler kep atmadı

- UÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin mezuniyet töreninde öğrenciler, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlere saygı amacıyla kep atmadı

Google Haberlere Abone ol
ÜÜ'deki mezuniyet töreninde öğrenciler kep atmadı

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin mezuniyet töreninde öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlere saygı amacıyla kep atmadı.

UÜ'den yapılan açıklamaya göre, Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ülkenin böylesi zor ve sıkıntılı bir süreçten geçerken gerek üniversite yöneticilerinin gerek öğrencilerin gerekse ailelerin çok da sevinçli olamayacağını belirtti.

Ülkenin geleceğine ve devletin bekasına yönelik yapılan darbe girişiminin ardından burada düzenlenen mezuniyet törenlerinin değişmez bir geleneği olan kep atma törenini yapmama kararı aldıklarını bildiren Ulcay, "Öğrencilerimize de bunu ilettik. Kendileri de aileleri ile birlikte gayet anlayışlı davrandılar. Bunu saygı ile karşıladılar." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından UÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi mezunlarına diplomaları verildi. Öğrenciler alınan karar gereği kep atmadı.


Yorumlar