Uşak'ta adli yıl açılışı

- Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Gümüş: - "Herkes gibi darbe girişiminde bulunanlar da FETÖ üyeleri de adil şekilde yargılanacak"

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta adli yıl açılışı

UŞAK (AA) - Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Türkiye'nin olağanüstü günlerden geçtiğini belirterek, "Herkes gibi darbe girişiminde bulunanlar da FETÖ üyeleri de adil şekilde yargılanacak." dedi.

Gümüş, Uşak Adliyesi'nde düzenlenen adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üzerine kurulan tüm kirli oyunların apaçık gözler önüne serildiği olağanüstü günler yaşadığını belirtti.

Bu zorlu günlerde birlik ve beraberliğin önemine değinen Gümüş, vatanını koşulsuz seven ve canını seve seve feda eden kahramanlar sayesinde tüm hain planların alt üst olduğunu ifade etti.

15 Temmuz akşamı Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek düşmanlarının korkulu rüyası haline geldiğini anlatan Gümüş, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi yaşananlar bir kez daha bize göstermiştir ki tüm hain ve kirli oyunların üstesinden gelebilmenin yolu birlik ve beraberliğimizi korumak ve daha da güçlendirmektir. Yaşadığımız süreç bize tüm hainliklerin karşısında durabileceğimiz tek mercinin yargı olduğunu göstermişti. Bağımsız aklı ve vicdani hür, bütün işlevlerini etkili ve eksiksiz yerine getirebilen yargı demokrasilerin mutlak gereğidir. Adalet toplumla devlet arasındaki manevi bağıdır, şunu özellikle belirtmek istiyorum herkes gibi darbe girişiminde bulunanlar da FETÖ üyeleri de adil şekilde yargılanacaktır. Çanakkale ruhunu bize yaşatan vatanı uğruna canlarını vermiş şehitlerimizi rahmet minnetle anıyor aziz hatırları önünde eğiliyorum."

Uşak Baro Başkanı Baki Kantar ise adaletin hakim olmadığı bir düzenin varlığını sürdürebilmesinin mümkün olmadığını belirterek, hukuğun tarafsız olmasına gerektiğine dikkati çekti.

Törene, Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ile Alim Tunç, CHP Milletvekili Özkan Yalım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Nedim Selbisu, Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

Yorumlar