Urfa'ya "Şanlı" unvanı verilişinin 32. yıl dönümü

- Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Açar: "Bizim asıl yapmamız gereken şey, şanlı tarihimizi çocuklarımıza en iyi şekilde anlatmak, yaşamak ve yaşatmaktır"

Google Haberlere Abone ol
Urfa'ya "Şanlı" unvanı verilişinin 32. yıl dönümü

ŞANLIURFA (AA) - TBMM tarafından Urfa'ya ''Şanlı'' unvanı verilişinin 32. yıl dönümü törenle kutlandı.

Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törene, Vali Vekili Uğur Sezer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Açar, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan ve İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü katıldı.

Şehitlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Urfa'ya ''Şanlı'' unvanının verilmesi hakkındaki kanun ve gerekçesi ile kutlama telgrafları okundu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Açar, 96 yıl önce işgalci ülkelerin Türk, Kürt ve Arap'ıyla memleketten kovulmasının yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu millet dün böyle davranabilmiş, bugün böyle davranabiliyor ve yarın da böyle davranacaktır. Dün atalarımızın sergilemiş olduğu mücadele ruhunu ve istiklal mücadelesi ateşini alev alev nasıl ki dört bir yana yaydılarsa, gerektiğinde bu memleket, bu millet ve Şanlıurfalılar yine yakabilecek ve yine dalga dalga yayabilecek, ileriye götürecektir. Bizim asıl yapmamız gereken şey, şanlı tarihimizi çocuklarımıza en iyi şekilde anlatmak, yaşamak ve yaşatmaktır. Destan olup, destan yazanları rahmetle ve minnetle anıyoruz. Rabbim milletimizin birlik ve dirliğini bozmasın."

Tören, günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Kurtuluş Savaşı'nda işgal güçlerine karşı gösterdikleri kahramanlıkları dolayısıyla Urfa'ya, TBMM tarafından 12 Haziran 1984'de ''Şanlı'' unvanı verilmesine ilişkin teklif kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla, Urfa ilinin adı ''Şanlıurfa'' olarak değiştirilmişti.

Yorumlar