Ürdün İhvanı'ndan Filistinlilere "direniş" çağrısı

- Teşkilatın sözcüsü Huvalide: "Filistin halkını, İsrail'in işlediği menfur suçlara, Mescid-i Aksa'da daha fazla nöbet tutarak ve Kudüs'te direnişin fitilini ateşleyerek karşılık vermeye çağırıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Ürdün İhvanı'ndan Filistinlilere "direniş" çağrısı

AMMAN (AA) - Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'da tekrarlanan ihlalleri karşısında Filistin halkına "direniş" çağrısında bulundu.

Ürdün İhvanı Sözcüsü Muaz el-Huvalide yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri ve ezanın hoparlörle okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarılarına işaret ederek, "İşgalciler, uluslararası toplumun sessiz tutumu gölgesinde, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik tekrarlanan saldırılarıyla pervasız küstahlığına devam ediyor." ifadesini kullandı.

"Ezan sesine dahi tahammülü olmayan İsrail'le sınır değil varlık çatışması yaşandığını" belirten Huvalide, "Filistin halkını, İsrail'in işlediği menfur suçlara, Mescid-i Aksa'da daha fazla nöbet tutarak ve Kudüs'te direnişin fitilini ateşleyerek karşılık vermeye çağırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Huvalide, barış sürecinin sekteye uğramasının ardından İsrail karşısında "kahramanca direniş" dışında başka bir yolun fayda vermeyeceğini savundu.

Ürdün hükümetinin İsrail'deki büyükelçiliğini kapatması gerektiğini söyleyen Huvalide, tüm İslam dünyasını da İsrail'in saldırıları karşısında mücadeleye çağırdı.

İsrail'de "gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısı, meclisteki komisyonda onaylanarak genel kurula sevk edilmişti. Tasarının genel kurulda dün oylanması beklenirken, dindar Yahudot HaTora Partisi'nin (Birleşik Tevrat) itirazı üzerine oylama ertelenmişti.

Filistinliler ve İslam dünyasının büyük tepkisini çeken tasarı daha önce de birçok kez gündeme gelmişti.


Yorumlar