UnionPay ile Albaraka Türk iş birliği

-Bu yıl sonu itibarıyla hayata geçecek iş birliği kapsamında, Türkiye'yi ziyaret eden Çin ve Uzak Doğulu UnionPay kullanıcıları başta olmak üzere çok daha geniş kitleye hizmet hedefleniyor

Google Haberlere Abone ol
UnionPay ile Albaraka Türk iş birliği

İSTANBUL (AA) - Uluslararası kart kuruluşlarından UnionPay, Albaraka Türk Katılım Bankası ile iş birliği yaptı.

UnionPay tarafından yapılan açıklamaya göre, imzalanan ATM kart kabul anlaşmasıyla Albaraka Türk Katılım Bankası'nın 250 ATM'sinde UnionPay kartları kabul edilecek.

Bu yıl sonu itibarıyla hayata geçecek iş birliği kapsamında, Türkiye'yi ziyaret eden Çin ve Uzak Doğulu UnionPay kullanıcıları başta olmak üzere çok daha geniş bir kitleye hizmet verilmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, ödeme sistemleri konusunda her türlü yeni açılımı önemsediklerini kaydetti.

Yahşi, bu kapsamda başlangıçta ATM'lerinde UnionPay International kartlarının işlem yapabilmesinin önemli bir kazanım olacağını belirterek, "Özellikle UnionPay kartlarının yoğun kullanıldığı ülkelerden turist kabul eden bir ülke olarak, Türkiye'ye seyahat eden kullanıcılar için bir ihtiyaca cevap verdiğimizi düşünüyoruz. Albaraka Türk olarak alternatif kanallarımızı etkin kullanım stratejimiz doğrultusunda yatırım ve yeniliklerimize devam etmeyi hayati önemde buluyoruz." ifadelerini kullandı.

UnionPay International İş Geliştirme Direktörü Larry Wang da Türkiye'de elde ettikleri hızlı ilerleyişten duyduğu mutluluğu dile getirerek, uzun dönemde hedeflerinin Türkiye genelindeki ATM ve POS'larda kabul edilme oranlarını yüzde 100'e ulaştırmak olduğunu aktardı.

Wang, geçen yıl yaptıkları ve 2016'da devam ettikleri kart kabul projelerinin, bu hedefe kararlı bir şekilde yaklaştıklarının kanıtı olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"UnionPay kartları bugün 157 ülkede kabul ediliyor. UnionPay kartlar Türkiye'de ise 1 milyondan fazla iş yerinde ve 16 binin üzerinde ATM'de kabul ediliyor. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek ve pazardaki kabul kapsamımızı daha da artırmak için çabalıyoruz. Bu anlamda Albaraka Türk Katılım Bankası ile yaptığımız iş birliği çok önemli bir gelişmedir. Bir sonraki adımda Türk bankaları ile kart konusunda da çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz."

Yorumlar