UNDP Başkan Yardımcısı Sultanoğlu Tacikistan'da

- Sultanoğlu, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Aslov ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
UNDP Başkan Yardımcısı Sultanoğlu Tacikistan'da

TAŞKENT(AA) – Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Asistanı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkan Yardımcısı ve UNDP Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Bürosu Direktörü Cihan Sultanoğlu temaslarda bulunmak üzere Tacikistan'a geldi.

Tacikistan Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Sultanoğlu, ülkedeki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Sirojiddin Aslov ile bir araya geldi.

Aslov ile Sultanoğlu arasında yapılan görüşme sırasında, UNDP ile Tacikistan arasındaki işbirliğinin durumu ve perspektifleri ele alındı. UNDP'nin 2030 yılına kadar Tacikistan'ın yeni kalkınma stratejisinin hazırlanması ve kabul edilmesiyle ilgili meselelerin gözden geçirildiği görüşmede, UNDP'nin ülkede gerçekleştirmekte olduğu projeler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede, 9-11 Ağustos tarihlerinde UNDP ile işbirliğinde başkent Duşanbe'de gerçekleştirilecek "Su ve hıfzıssıhhaya erişimin sağlanması" konulu yüksek düzeyli sempozyumun organizasyonu ve gündemine ilişkin meseleler detaylı olarak gözden geçirildi.

Sultanoğlu, ülkedeki temasları çerçevesinde, bugün Duşanbe'de başlayan, UNDP ve AGİT'in Tacikistan Ofisi tarafından organize edilen "şiddet içeren aşırılığın önlenmesi için çözümler" konulu üst düzey uzmanlar toplantısına da katılacak.

Yorumlar