Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "İsim vererek konuşacağım kusura bakmayın, bazı ülkeler havalanlarında ne yazık ki 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'ye gidişiniz Erdoğan'ı güçlendirir' gibi reklamlar koymaktadır. Bu nasıl demokrasidir? Ben askeri darbeyle iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim, halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım" - "Sizlerle paylaşmak istediğim şudur; şu ana kadar bize Batı'dan gelen hiçbir temsilci yoktur. Ziyaretimize gelen hiçbir temsilci yoktur fakat Belçika'da, Fransa'da terör eylemleri olduğu zaman oralara nasıl gittiklerini biliyoruz" - "Yaklaşık 12 yıllık başbakanlığım, 2 yıllık cumhurbaşkanlığım döneminde de Türkiye'nin nereden nereye geldiğini en iyi bilen sizlersiniz"

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsim vererek konuşacağım kusura bakmayın, bazı ülkeler havalanlarında ne yazık ki 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'ye gidişiniz Erdoğan'ı güçlendirir gibi reklamlar koymaktadır. Bu nasıl demokrasidir? Ben askeri darbeyle iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim, halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, "Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı" gerçekleştirildi.

Konuşmalar öncesinde salonda bulunanlara, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı ve sonrasında yaşananlara ilişkin hazırlanan sinevizyon izletildi.

Toplantıda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarının yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, çok sayıda Türk ve yabancı iş adamı da hazır bulundu.

Erdoğan, konuşmasına, "Türkiye 15 Temmuz akşamı tarihinin en hain, en alçak darbe girişimine maruz kalmıştır. Şüphesiz her darbe kötüdür, her darbe girişimi kötüdür, demokrasi ve özgürlüklere yönelik her teşebbüs kötüdür ama 15 Temmuz, doğrudan milleti hedef alması, doğrudan millete saldırılması sebebiyle hepsinden çok daha kötü bir gece olarak hafızalarımıza kazınmıştır." diye başladı.

Darbe girişimi gecesi bombalı saldırıya hedef olan toplam dört noktanın bulunduğunu belirten Erdoğan, bunlardan ikisinin Özel Harekat Merkezi ile Emniyet Müdürlüğü, diğer ikisinin ise TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olduğunu bildirdi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin doğu cephesinin aynı zamanda helikopter ateşlerine maruz kaldığını vurguladı.

TBMM'de de başbakanların kullandığı makam odasının, Genel Kurulun çevresindeki birimler ile bahçenin bombalandığını, ateş altına alındığına dikkati çeken Erdoğan, "Bu iki kurumun ortak özelliği doğrudan milletin oylarıyla iş başına gelen kişilerin mekanları olmalarıdır." ifadesini kullandı.

- "Askeri darbeyle iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle bir konuyu gündeme getirmek istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Dünya otoriter, teokratik ama bunların karşısında demokratik rejimlerle yönetilen bir yapı içerisindedir ağırlıklı olarak. Demokrasiler, dünyada savunulan ve bu sistemlerle de iftihar edilen rejimlerdir. Batı ülkelerine baktığınız zaman tamamı demokratik rejimlerdir, demokratik parlamenter sistemlerdir. Sadece Fransa'nın yarı başkanlık sistemini bir kenara koyarsak diğerlerinin hepsi parlamenter ve halkının oylarıyla iş başına gelen ülkelerdir.

Burada sizlerle paylaşmak istediğim şudur; şu ana kadar bize Batı'dan gelen hiçbir temsilci yoktur. Ziyaretimize gelen hiçbir temsilci yoktur fakat Belçika'da, Fransa'da terör eylemleri olduğu zaman oralara nasıl gittiklerini biliyoruz. Hatta hatta isim vererek konuşacağım kusura bakmayın, bazı ülkeler havalanlarında ne yazık ki 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'ye gidişiniz Erdoğan'ı güçlendirir' gibi reklamlar koymaktadır. Bu nasıl demokrasidir. Ben askeri darbeyle iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim, halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım. Yaklaşık 12 yıllık başbakanlığım, 2 yıllık cumhurbaşkanlığım döneminde de Türkiye'nin nereden nereye geldiğini en iyi bilen sizlersiniz."

(Sürecek)

Yorumlar