TUYUP kapanış konferansı

- Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kırım: - "Amacımız turizm sektörümüzdeki tüm çalışanların orta, yüksek öğretim, en azından mesleki yeterlilik belgesi sahibi kişiler olmasını sağlamak" - "Eğitim sınav danışmanlığı ve farkındalık artırma faaliyetleriyle yaklaşık 7 bin kişiye doğrudan ulaşmayı başardık"

Google Haberlere Abone ol
TUYUP kapanış konferansı

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nermin Kırım, "Amacımız turizm sektörümüzdeki tüm çalışanların orta, yüksek öğretim, en azından mesleki yeterlilik belgesi sahibi kişiler olmasını sağlamak. Bütün bu eğitim sınav danışmanlığı ve farkındalık artırma faaliyetleriyle yaklaşık 7 bin kişiye doğrudan ulaşmayı başardık." dedi.

Kırım, bir otelde düzenlenen Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi'nin (TUYUP) kapanış konferansında yaptığı konuşmada, turizm sektörünün içinde yaşadığı çalkantı ve sıkıntıların, bu ve benzeri çalışmalarla hızlı bir şekilde aşılabileceğini söyledi.

TUYUP'un özellikle insan kaynağının eğitimi açısından önemli bir proje olduğunu belirten Kırım, iki yıl önce başlayan projede, sadece çalışanlara değil, eğitimlerin sürekliliğini sağlamak amacıyla gönüllü işletmecilere ve yöneticilere de eğitimler verildiğini aktardı.

Kırım, bazı işletmelerin bu eğitim faaliyetlerinin devamı için çalışmalar yaptığını ifade ederek bu süreçte, sektör çalışanlarının uzun vadeli sorunlarının detaylı olarak tespit edildiğini ve yapılan işgücü araştırmalarının da tamamlandığını dile getirdi.

İşletmelerin çevre duyarlılıklarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdikleri Yeşil Yıldız projesinin yayılmasıyla ilgili çeşitli eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüklerini anlatan Kırım, kuruluşundan beri destekledikleri ulusal mesleki yeterlilik faaliyetlerini sınırlı sayıda da olsa bu projeye eklediklerine işaret etti.

Kırım, TUYUP ile başlattıkları hareketin, projenin sonuçlanmasıyla son bulmayacağına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Amacımız, turizm sektörümüzdeki tüm çalışanların orta, yüksek öğretim, en azından mesleki yeterlilik belgesi sahibi kişiler olmasını sağlamak. Bütün bu eğitim sınav danışmanlığı ve farkındalık artırma faaliyetleriyle yaklaşık 7 bin kişiye doğrudan ulaşmayı başardık. Bu eğitimleri bir takım yasal düzenlemelerle değil, TUYUP gibi teşvik çalışmalarıyla hayata geçirmek bizim için oldukça önemli."

Konferans, daha sonra sektör uzmanlarının sunumuyla devam etti.

Yorumlar