Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) - "Lozan'daki tüm kazanımları elbette ki takdirle karşılıyoruz ama bu durum, Misakımilli hedeflerimiz arasında olup da İstiklal Harbi'ni kazanarak yaklaştığımıza inandığımız ama Lozan ile feragat etmek zorunda kaldığımız bazı haklarımızı dile getirmemize mani değildir" - "Tek milletiz ama bölme gayreti içerisinde olanlar ne yazık ki bizi bölmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar, bunun adı da tam manasıyla bir ırkçılıktır. Biz buna prim vermeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lozan'daki tüm kazanımları elbette ki takdirle karşılıyoruz ama bu durum, Misakımilli hedeflerimiz arasında olup da İstiklal Harbi'ni kazanarak yaklaştığımıza inandığımız ama Lozan ile feragat etmek zorunda kaldığımız bazı haklarımızı dile getirmemize mani değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi tarafından düzenlenen Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı'ndaki konuşmasında, Sevr Anlaşması'nın bugünkü Türkiye'yi 7-8 parçaya bölen haritasıyla ülkeye biçilen asıl misyonun ifadesi olduğunu söyledi.

Türk milletinin Çanakkale Savaşı, Kut'ül Amare zaferi ve nihayet İstiklal Harbi ile bu taksimi reddettiğini dile getiren Erdoğan, onun yerine, Türk milletine yine de dar gelmesine rağmen bugünkü sınırlarlarla yetinmek durumunda kalındığını kaydetti.

Erdoğan, milletin İstiklal Harbi'ne başlarken bir hedef belirlediğini anımsatarak, "Bu hedef Misakımillidir. Lozan'daki tüm kazanımları elbette ki takdirle karşılıyoruz ama bu durum, Misakımilli hedeflerimiz arasında olup da İstiklal Harbi'ni kazanarak yaklaştığımıza inandığımız ama Lozan ile feragat etmek zorunda kaldığımız bazı haklarımızı dile getirmemize mani değildir. Lozan tartışılmaz bir metin değildir, kutsal bir metin asla değildir. Elbette tartışacağız, elbette daha iyisine ulaşmanın çabası içerisinde olacağız." diye konuştu.

Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı ile "Soğuk savaş" ve sonrasında oluşan dengelerin geride kaldığına işaret eden Erdoğan, tüm bunlara rağmen Türkiye'nin hala Lozan'a hapsedilmeye çalışıldığının altını çizdi.

- "Türkiye'yi adım adım ileriye götürmekte kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak ve her alanda dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri haline getirmek için tüm şartları zorlayacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bunu yaparken birçoklarının ayağına basacağımızın, birçoklarını rahatsız edeceğimizin, birçoklarının çıkarlarına dokunacağımızın farkındayız. Bunu sizlerle yapacağız çünkü öyle bir dünyada yaşıyoruz ki şayet ileriye yürümezseniz, yerinizde kalırsanız geriler, hatta yok olur gidersiniz. Biz Türkiye'yi adım adım ileriye götürmekte kararlıyız. Terör örgütleriyle, darbe teşebbüsleriyle, ekonomik saldırılarla, siyasi ve diplomatik kumpaslarla boğuşarak da olsa hedefimize yürümeyi sürdüreceğiz. Bizden sonraki nesillere büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakmak için milletimizle birlikte yürüttüğümüz bu mücadeleyi gerekirse canımız pahasına vermeye devam edeceğiz."

15 Temmuz'un, milletin bu konuda ne kadar kararlı olduğunu ve gerektiğinde hangi fedakarlıkları göze alabileceğini gösterdiğini belirten Erdoğan, ölümden korkmayan bir milleti durduracak hiçbir gücün olmadığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Tükiye'nin ufukta belirmeye başladığına inandığını kaydederek, "Karanlığın en koyu olduğu an aydınlığa en yakın olduğu zamandır. Bölgemizdeki çatışmalar, terör örgütlerinin canhıraş gayretleri, ekonomik siyasi gayretleri, siyasi ve diplomatik hücumlar, sonuç almaya yaklaştığımızın göstergeleridir. Böyle dönemler, milletlerin ve devletlerin tarihlerinin dönüm noktalarıdır. Gençler, şu anda siz öyle bir sürece giriyorsunuz ki kendinizi o dönüm noktasına hazırlayın. Şayet azmeder, sabreder, dirayet gösterir, birlik ve beraberliğimizi güçlendirir, kararlı şekilde yolumuza devam edersek kısa sürede önümüzün açıldığını, aydınlandığını göreceğinizden hiç şüpheniz olmasın." diye konuştu.

- "Biz birbirimizi, 'Seni beni yaratan Allah yarattı' diye seveceğiz"

"Tek millet, tek devlet, tek vatan ve tek bayrak" kavramlarının asla unutulmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, 80 milyonun tek millet olduğunu anlattı.

Erdoğan, "Aslında geçmişimize baktığımız zaman, Adem ile Havva'dan geliyoruz. Millet olarak baktığımızda millet-i İbrahim'den geliyoruz. Tek milletiz ama bölme gayreti içerisinde olanlar ne yazık ki bizi bölmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar, bunun adı da tam manasıyla bir ırkçılıktır. Biz buna prim vermeyeceğiz. Biz birbirimizi, 'Seni beni yaratan Allah yattı' diye seveceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin tek bir bayrağı olduğuna ve kimsenin alternatif bir bayrak çıkarmaya gayret etmemesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, bu gayrette bulunanların bedelini ödediğini ve ödemeye de devam edeceğini vurguladı.

Erdoğan, Türk bayrağının renginin de belli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bayrağımız şehidimizin kanıdır, rengini oradan alıyor. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, her şehidimiz bizim. Üçüncü kavram, tek vatan. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğurunda ölen varsa vatandır. Normal bir toprak, tarladır veya arazidir ama buraya imar girerse, plan girerse bunun adı arsa olur, o anda değer kazanır. Şehit, gazi kanıyla sulanıp yoğurulduğu zaman toprak olmaktan çıkar, vatan olur. O yüzden vatan çok kıymetli. Bu vatan kolay kolay elde edilmedi. Çok şehitler verdik. Bu vatan topraklarında kimse hesaba girmesin, bedelini çok ağır öderler. Dördüncüsü de tek devlet. Paralel devlet filan öyle bir şey yok. Bu gayretin içerisine girenler de bedelini öder. Türkiye'nin yeni güvenlik konseptini işte bu gerçekler ışında oluşturuyoruz. "

(Sürecek)


Yorumlar