Türkiye'nin en büyük krater gölü öğrencilere tanıtıldı

- Tatvan'da bulunan Türkiye'nin en büyük, dünyanın 2'nci büyük krater gölü olma özelliğini taşıyan Nemrut Krater Gölü, rehberler eşliğinde lise öğrencilerine tanıtıldı - Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Bulutlu: "Gençlere buhar bacalarını, buz mağarasını, göllerimizi ve endemik türleri gösterdik"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en büyük krater gölü öğrencilere tanıtıldı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Türkiye'nin en büyük, dünyanın 2'nci büyük krater gölü olma özelliğini sahip Nemrut Krater Gölü, rehberler eşliğinde lise öğrencilerine tanıtıldı.

Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün, "Nemrut Kalderası Tabiat Anıtı Milli Parkı Doğa Gezisi, Gençlerle Buluşuyor" projesi kapsamında 130 lise öğrencisi Nemrut Krater Gölü'nü gezdi.

Bitlis Eren Üniversitesi Jeofizik Mühendislik Bölümünde görevli Yrd. Doç. Dr. Alper Demirci, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında "mükemmeliyet ödülü" alan krater gölünü öğrencilere anlattı.

Öğrenciler, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan göl kıyısında halay çekerek eğlendi.

- "Nemrut'u tanıtmaya çalışacağız"

Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nurgül Bulutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 130 öğrenciyi Nemrut Krater Gölü çevresinde rehberler eşiliğinde gezdirdiklerini söyledi.

Farkındalık oluşturmak için gölü gençlere tanıttıklarını ifade eden Bulutlu, şöyle konuştu:

"Projenin amacı Nemrut Krater Gölü'nü bütün gençlere ve Türkiye'ye tanıtmak. Buranın turizme büyük katkı sağlayacağını umuyorum. Gençlere buhar bacalarını, buz mağarasını, göllerimizi ve endemik türleri gösterdik. Nemrut turizme açılırsa turizme büyük destek sağlayacaktır. Turist akını olduğu zaman Bitlis ekonomisine büyük katkısı olacaktır. Proje kapsamında farklı il ve ilçelerden öğrencileri buraya getirip Nemrut'u tanıtmaya çalışacağız. Bize araç desteği sunan Tatvan Belediyesine çok teşekkür ediyorum. "

Yrd. Doç. Dr. Demirci ise Nemrut Krater Gölü'nün oluşumu hakkında gençlere bilgi verdiklerini ifade etti.

Gezinin öğrencilerin ilgisini çektiğini belirten Demirci, "Tabi böyle projelerin daha çok fazla yapılması gerektiğini düşünüyorum. Biz de BEÜ olarak buna katkı vermekten memnuniyet duyuyoruz." dedi.

- "Nemrut'a ilk defa geliyorum"

Geziye katılan Tatvan Fuat Sezgin Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Yüsra Yüca da Bitlis'te yaşadığını ve Nemrut'un tarihi ve doğal güzellikleri bulunduğunu söyledi.

Proje kapsamında buraya arkadaşlarıyla gelmenin fırsatı ve heyecanını yaşadığını ifade eden Yüca, şunları söyledi:

"Nemrut'a ilk defa geliyorum. Diğer öğrencilerin de burayı görmesini istiyorum. Gerçekten güzel bir memleketimiz var. Keşfedilmesi gereken güzel yerler. Başkalarının da burayı görmesini isterim. Buraya gelmeden önce memleketimde böyle güzel yer olduğunu bilmiyordum. Yetkililere sesleniyorum; Böyle güzel doğa harikası bir yer gözardı edilmemelidir. Yurt dışından turistlerimiz geliyor ama kendi milletimiz burayı bilmiyor. Kendi milletimize bu şansı tanımalarını istiyorum."

Öğrencilerden Merve Karakuş da daha önce Nemrut'a ailesiyle geldiğini ama bugünkü kadar keyif almadığını belirtti.

Arkadaşları ve öğretmenleriyle keyifli vakit geçirdiklerini ifade eden Karakuş, "Yaşıtlarımız olduğu için daha çok eğlendik. Nemrut, Bitlis'in doğal güzelliklerinden biri. Buranın daha da gelişmesini istiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar