Türkiye'den Çad'a insani yardım

- AFAD tarafından, Çad'da aşırı kuraklık ve iç savaş nedeniyle acil insani yardıma muhtaç 8 bin mülteci aileye 128 ton gıda yardımı yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Çad'a insani yardım

ANKARA (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, Çad'da aşırı kuraklık ve iç savaş nedeniyle acil insani yardıma muhtaç 8 bin mülteci aileye 128 ton gıda yardımı ulaştırılacak.

AFAD'tan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen AFAD'ın Uluslararası Yardımlar Ekibi, ramazan ayında gıda yardımı dağıtmak üzere bölgeye ulaştı.

AFAD'ın Uluslararası Yardımlar Ekibi, gıda kolilerini yerelden temin usulüyle hazırlayacak, bölge ekonomisinin kalkınmasına destek olacak. 8 bin aileye ulaşacak olan 128 tonluk gıda yardımı, yaklaşık 28 bin mültecinin 1 aylık gıda ihtiyacını karşılayacak.

Gıda kolileri, Çad'ın Gore bölgesinde, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) kurduğu Dosseye, Doholo, Gondje ve Amboko kamplarında yaşayan Müslüman ve Hristiyan mültecilere hızlı bir şekilde teslim edilecek.

Gıda kolilerinde bölge halkının beslenme alışkanlıklarına uygun olarak 3 kilo şeker, 5 kilo pirinç, 5 kilo un, 2 litre yağ, 1 kilo makarna ve 1 kutu salça olması planlanıyor.

Yorumlar