Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Tutkun:

- "125 ülke ve bu ülkelerin 525 bölgesinde, Türkiye'den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle kurban kesim ve dağıtımı yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Tutkun:

SAMSUN (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, 125 ülkede kurban kesim ve dağıtımı yapacaklarını aktardı.

Tutkun, Samsun Müftülüğünde düzenlenen Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Bölge Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, TDV'nin "Kurbanlarımız kardeşlik için" temasıyla düzenlediği Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında görevli ve gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacağını anlattı.

Dünya genelinde 2016 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında 225 bin hisse kurban kesim ve dağıtımı yapılmasının hedeflendiğini vurgulayan Tutkun, şöyle devam etti:

"125 ülke ve bu ülkelerin 525 bölgesinde Türkiye'den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurt içinde ise yaklaşık 215 il ve ilçemizde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yurt içindeki kesim merkezlerinden 95'inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapılacak."

Tutkun, kurban bedelinin yurt içinde 690, yurt dışı içinse 500 lira olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Vekaletle kurban kesim programı, Türkiye'de müftülükler, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği içerisinde yapılıyor. Kesilen kurbanlar yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlardan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılmaktadır."

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, Samsun Müftü Vekili Alaeddin Kırbıyık ve imamlar katıldı.

Yorumlar