Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Akçil:

- "Tüm mazlum insanların, mazlum ülkelerin ümidi olmuşuz. Dik durmak zorundayız, hem teröre karşı, hem de birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek adına dik duracağız. Dik duruşta en az güvenlik güçlerimiz, kolluk güçlerimiz kadar, yargı mensuplarımıza ve bizlere de çok önemli görevler düşüyor"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Akçil:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Türkiye'nin tüm mazlum insanların, mazlum ülkelerin ümidi olduğunu belirterek, "Dik durmak zorundayız. Hem teröre karşı, hem de birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek adına dik duracağız. Dik duruşta en az güvenlik güçlerimiz, kolluk güçlerimiz kadar, yargı mensuplarımıza ve bizlere de çok önemli görevler düşüyor" dedi.

Akçil, termal bir otelde hakim ve savcılara yönelik, sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarıyla ilgili düzenlenen meslek içi eğitim seminerinde, bir süre önce alımı yapılan 5 bin 200 hakim ve savcı adayının eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde hakim savcı adaylığı sınavı ile de 630 adayın alındığını ifade eden Akçil, "Toplamda 5 bin 830 hakim ve savcı adayımız kısa sürede kura çekerek görevlerine başlayacak. 1,5 yıl içinde sahaya inen bu hakim ve savcılarımızla açıkları kapatacağız" diye konuştu.

Akçil, alımlara devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hakim ve savcılarımıza mesleki bilgi yanında hakim ve savcılığın etik kurallarıyla ilgili de eğitimler veriyoruz. Meslek içi eğitimlere önem veriyoruz. Her hafta bir konuda eğitim semineri düzenliyoruz. Eğitim çalışmalarını düzenlerken de Yargıtayımızın en çok eksik gördüğü, bozma kararı verdiği alanlara yönelik programlar yaptık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu eğitimlere büyük önem veriyor. Cumhurbaşkanımızın büyük desteğini görüyoruz. Cumhurbaşkanımız bize; 'Yeter ki milletini seven, milletine hizmet eden kaliteli ve ahlaklı hakim ve savcılar yetiştirin' talimatı verdi. Bu noktada eğitimler çok önemli. Eksik görülen her alanda eğitim vermeye hazırız. Yargı eğitimi ve okulu konusunda Fransa en ileri olarak biliniyor. Fransa bizimle bu konuda işbirliği yapma teklifinde bulundu. Bizim şartlarımız onların şartları ile aynı seviyeye geldi. Avrupa'dan ve Amerika'dan bizimle bu konuda işbirliği için teklifler gelmeye devam ediyor."

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini anlatan Akçil, terörün ve teröristlerin hiçbir zaman sonuç alamayacağını bildirdi.

- "Bu bayrak dalgalandıkça bizim ümidimizsiniz"

Akçil, terörün insanlara ödettiği bedelin, ülkenin birlik ve beraberliğinin güçlenmesine vesile olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Her istiklal marşı söylenirken dalgalanan Türk bayrağını gördükçe, Afganistan ve Afrika'dan gelen meslektaşlarımızın söylediği, 'Bu bayrak dalgalandıkça bizim ümidimizsiniz, ne olur dik durun' sözlerini hatırlıyorum. Bu söylemler Afrika'dan gelen tüm ülkelerin temsilcilerinin duyguları. Balkanlardan gelenlerin de sözleri bu şekilde. Orta Asya'nın tamamı Türkiye'ye ümit bağlamış. Ülkemiz sadece Anadolu coğrafyası ile sınırlı bir etki alanına sahip değil. Tüm mazlum insanların, mazlum ülkelerin ümidi olmuşuz. Dik durmak zorundayız, hem teröre karşı, hem de birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek adına dik duracağız. Dik duruşta en az güvenlik güçlerimiz, kolluk güçlerimiz kadar, yargı mensuplarımıza ve bizlere de çok önemli görevler düşüyor."

Açılış konuşmasının ardından farklı salonlarda farklı gruplarla eğitimler başladı.

Eğitim seminerleri 29 Mayıs'a kadar devam edecek.

Yorumlar