Turkcell'den çocuklara bayram hediyesi

İSTANBUL (AA) - Turkcell, Türkiye'nin 78 ilinde 98'i aşkın Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) eğitim gören çocuklara 20 bin kodlama kiti dağıtmaya başladı....

Google Haberlere Abone ol
Turkcell'den çocuklara bayram hediyesi

İSTANBUL (AA) - Turkcell, Türkiye'nin 78 ilinde 98'i aşkın Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) eğitim gören çocuklara 20 bin kodlama kiti dağıtmaya başladı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 7 bölgesinde yeni nesil teknoloji laboratuvarları açıp eğitim veren şirket, özel yetenekli çocukları, potansiyellerini bilim ve teknoloji alanında kullanması konusunda teşvik ediyor.

Buna göre Turkcell, Milli Eğitim Bakanlığı himayesindeki "Zeka Küpü" projesi kapsamında BİLSEM'lerde hayata geçirdiği teknoloji sınıflarında eğitim gören çocuklara ilk kodlama kitlerini yaz tatilinde deneyimlemek üzere dağıttı.

Turkcell, yeni eğitim yılında toplam 20 bin çocuğa kodlama kitini ulaştırmayı hedefliyor. Kodlama kitleri ilkokul 3. sınıftan (8 yaş) lise 12. sınıfa (17 yaş) kadar BİLSEM öğrencileri için hazırlandı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, kodlama kitlerini vermek üzere BİLSEM öğrencileriyle bir araya geldi.

Terzioğlu, burada yaptığı konuşmada, özel yetenekli çocuklar için BİLSEM'lerde açtıkları teknoloji laboratuvarlarında onların eğitim altyapılarına katkıda bulunduklarını bildirdi.

Çocukların bu sınıflarda 3 boyutlu yazıcılar, Arduino elektronik öğrenme kitleri, robot ve yazılım ekipmanlarıyla nesnelerin interneti ve yazılımcılık konusunda eğitim alabildiği bilgisini veren Terzioğlu, 20 bin öğrenciye ulaştıracakları kodlama kitleri ile onların kendi yazılımlarını oluşturarak geleceğin yerli yazılımlarını ortaya çıkarmalarına destek olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Terzioğlu, aynı zamanda gençlerin nesnelerin internetiyle şekillenecek 4. Sanayi Devrimi olan Endüstri 4.0'ın aktif ve üreten oyuncusu haline gelmelerine katkıda bulunmak istediklerinin altını çizdi.

Türkiye'nin dört bir yanındaki özel yetenekli öğrencilerin potansiyellerinin ortaya çıkarılmasının planlandığı proje ile dağıtılan kodlama kitleri sayesinde çocukların dünyadaki "kendin yap" (maker) kültürü içerisinde yetişmesi hedefliyor.

Turkcell, gençlerin kendi programlarını yazmalarının önünü açarak, Türkiye'nin özel yeteneklilerini, dünyanın her yerinde teknoloji üretenlerle aynı dili konuşmaları için yetiştiriyor.

Yorumlar