Türk Telekom Akademi, sanal gerçeklik projesiyle ödül aldı

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom Akademi, iş güvenliği ekibi ile birlikte geliştirdiği "Yüksekte Çalışma Sanal Gerçeklik Uygulaması" ile Stevie Üstün İşveren...

Google Haberlere Abone ol
Türk Telekom Akademi, sanal gerçeklik projesiyle ödül aldı

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom Akademi, iş güvenliği ekibi ile birlikte geliştirdiği "Yüksekte Çalışma Sanal Gerçeklik Uygulaması" ile Stevie Üstün İşveren Ödüllerinde Altın Stevie ödülünün sahibi oldu.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin çalışanlarının gelişimine ve eğitimine destek vermek üzere faaliyet gösteren kurumsal okulu Türk Telekom Akademi, bu yılın başında geliştirdiği sanal gerçeklik teknolojilerini eğitim programlarına dahil etti. Proje kapsamında Türk Telekom'un saha çalışanları, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki eğitimlerini "Yüksekte Çalışma Sanal Gerçeklik Uygulaması" ile almaya başladı.

Çalışanlara gerçeğe en yakın ortamda saha deneyimi edinme imkanı sunan bu uygulamayla iş sağlığı ve güvenliği alanında Türkiye'de bir ilke imza atan Türk Telekom, Stevie Üstün İşveren Ödüllerinde Altın Stevie ödülüne layık görüldü.

Sahada aktif olarak görev alacak çalışanlar, bu uygulamayla metrelerce yükseklikteki iletişim kulelerine çıkmadan, gerekli ve doğru tırmanma ekipmanlarını seçme, güvenli şekilde tırmanma ve doğru bağlantı noktalarını güvenli bir ortamda uygulamalı olarak tecrübe etme imkanına sahip oluyor.

Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, çalışanları için sürekli eğitim ve gelişim platformu olarak konumlandırdıkları Türk Telekom Akademi çatısı altında yaratıcı ve öncü uygulama ve programları hayata geçirdiklerini ifade etti.

İnsana yatırımı ana stratejilerinden biri olarak gören şirketin teknoloji alanındaki gücünü de arkalarına alarak eğitim alanında yenilikçi öğrenme biçimleri geliştirdiklerini belirten Önen, "Teknoloji için İnsan, İnsan için Gelişim" sloganıyla çıktıkları bu yolda geliştirdikleri "Yüksekte Çalışma Sanal Gerçeklik" projesi ile bir ilke daha imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Önen, "Uluslararası çapta bir ödüle layık görüldüğümüz bu projemizi farklı kapsamdaki konu başlıklarıyla yaygınlaştırmaya devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar