Türk Kızılayının kardeşlik eli Musul'a ulaştı

- Dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerini sürdüren Türk Kızılayı, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmaya çalışılan Musul'daki ihtiyaç sahibi insanları unutmadı - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: - "Şimdiye kadar bin 70 tır dolusu yardım, Musul ve civarına ulaştırıldı" - "Suriye ve Irak'ta yere düşen insanlığı yeniden kaldırmak için Türk Kızılayı ve AFAD iş birliğiyle Musul operasyonunda yerlerinden edilen ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatmak için çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayının kardeşlik eli Musul'a ulaştı

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmeye çalışılan Musul'a operasyonun başladığı günden itibaren bin 70 tır dolusu yardım malzemesinin ulaştırıldığını bildirdi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığı günden itibaren bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

AFAD ile ortak gerçekleştirdikleri çalışma sonucu, dün, ağırlıklı olarak barınma ihtiyacını giderecek 108 tır dolusu insani yardımı bölgeye gönderdiklerini hatırlatan Kınık, ihtiyaç duyulan noktalara yardımların süreceğini vurguladı.

Süreç içerisinde ihtiyaca göre planlama yapacaklarını anlatan Kınık, "Şu ana kadar Musul'dan 54 bin insan evini terk etti. Irak'ın genelinde ise 3,2 milyon insan evini terk etti. Özellikle Körfez Savaşından bu yana Irak'ta 10 milyon insan yardıma muhtaç." diye konuştu.

Irak'ta, 250 bin Suriyeli mültecinin barındığına işaret eden Kınık, şöyle devam etti:

"Irak'ın desteğe ihtiyacı var. Biz de bu noktada elimizden gelen desteği, komşumuz ve kardeşimiz olan Irak'a sağlıyoruz. Suriye ve Irak'ta yere düşen insanlığı yeniden kaldırmak için Türk Kızılayı ve AFAD iş birliğiyle, Musul operasyonunda yerlerinden edilen ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatmak için çalışıyoruz. Şimdiye kadar bin 70 tır dolusu yardım, Musul ve civarına ulaştırıldı."

Özellikle sınıra yakın bölgelerdeki beşeri afetler ve insani krizlerin Türkiye'yi doğrudan ilgilendirdiğine işaret eden Kınık, "İhtiyacın oluştuğu andaki önleyici çalışmalar çok anlamlı. Türkiye içerisindeki mülteci yükünü azaltacak ve insanların ihtiyacını gidererek bu insanların vatanlarını terk etmesini engelleyecek bir çalışma çerçevesi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar