Türk Kızılayı'ndan terör mağdurları için yardım kampanyası

- Hayırseverler, "Bu Bayram Acımızı da Aşımızı da Paylaşalım" sloganıyla başlatılan kampanyaya, "BAYRAM" yazıp 2868'e SMS göndererek katılabilecek - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: "Bu bayramda da onların yanında olacağız, acılarını paylaşmaya devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı'ndan terör mağdurları için yardım kampanyası

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı, terör nedeniyle yaşadıkları yerlerden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramazan Bayramı öncesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör mağdurlarına destek için "Bu Bayram Acımızı da Aşımızı da Paylaşalım" sloganıyla başlatılan kampanyaya katılmak isteyenler, "BAYRAM" yazıp 2868'e SMS göndererek 10 lira bağış yapılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, ramazanda 100 bin terör mağduru vatandaşa yardım ulaştırdıklarını belirtti.

Türk Kızılayı'nın, terör operasyonlarının devam ettiği Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çok boyutlu insani desteğinin olduğunu aktaran Kınık, "İlk önceliğimiz acil insani yardımların karşılanması. Toplumsal dayanıklılığın artırılması ve sonraki süreçteki toparlanma döneminde de eğitim, yerleşim, barınma, giyecek, psiko-sosyal destek gibi çok boyutlu alanlarda desteklerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı'na bankalarda bulunan Kızılay bağış tahsilat menülerinden, "www.kizilay.org.tr" üzerinden online, 168 Çağrı Merkezinden, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 nolu Kızılay posta çeki hesabından ve Kızılay şubelerinden bağış yapılabiliyor.

Yorumlar