Tüketicilere Yapay tatlandırıcı uyarısı

- Şeker-İş Genel Başkanı Gök: - "Bazı üreticiler, ürünlerinde pancardan üretilen doğal şeker yerine, insan sağlığını gözetmeksizin teneke teneke ne olduğu belirsiz yapay tatlandırıcıları tercih etmektedir" - "Çarşıda, pazarda, seyyar satıcıların tezgahlarında çok ucuz fiyatlara satılan ancak tüketildiğinde sağlığımız açısından bizlere kat kat büyük bedeller ödeten, bu tür tatlı ve şekerlemeler alınmadan bin kere düşünülmelidir"

Google Haberlere Abone ol
Tüketicilere Yapay tatlandırıcı uyarısı

ANKARA (AA) - Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Başkanı İsa Gök, tüketicilere yapay tatlandırıcı kullanılarak yapılan tatlıları tüketmemeleri konusunda uyarıda bulunarak, "Bazı üreticiler, ürünlerinde pancardan üretilen doğal şeker yerine, insan sağlığını gözetmeksizin teneke teneke ne olduğu belirsiz yapay tatlandırıcıları tercih etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Gök, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle ramazan ayında yapay tatlandırıcı kullanılarak üretilen gıdaların vatandaşların tüketimine sunulduğunu belirterek, "Çarşıda, pazarda, seyyar satıcıların tezgahlarında çok ucuz fiyatlara satılan ancak tüketildiğinde sağlığımız açısından bizlere kat kat büyük bedeller ödeten bu tür tatlı ve şekerlemeler alınmadan bin kere düşünülmelidir." ifadesini kullandı.

Glikoz ve menşei belli olmayan tatlandırıcıların çocukların gelişimini de olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Gök, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün merdiven altı imalathanelerde küp şekere kalıp haline getirmek için mumsu maddeler katanlar bile var. Özellikle de bazı üreticiler, ürünlerinde pancardan üretilen doğal şeker yerine, insan sağlığını gözetmeksizin teneke teneke ne olduğu belirsiz yapay tatlandırıcıları tercih etmektedir. Yüksek kar oranları, vicdansızlıklarının bir yansıması olarak, bu işi dürüstçe yapan üreticilere göre, yüzde beş yüzlere kadar çıkmaktadır. Hal böyleyken ruhsatlı, vergisini veren, insan sağlığını gözeten imalathanelerde, pastanelerde satılan tatlı ürünleri ile nerede yapıldığı belli olmadan üretilen ürünler arasında rekabet ortamı otomatik olarak ortadan kalkmaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının özellikle 'merdiven altı' tabir edilen, sağlığa, hijyene, kaliteye, fiyat politikasına uymayan işletmelere dikkat etmesi ve bu tür yerleri sürekli denetleyerek gereken yaptırımları uygulamaya koyması gerekir."

Yorumlar