TÜ Akademik Başarı ve Mezuniyet Töreni

- Rektör Prof. Dr. Yörük: - "Trakya Üniversitesi uluslararası öğrencileriyle eğitim ve öğretimde Balkanlar ve Doğu Avrupa'nın cazibe merkezi haline geldi"

Google Haberlere Abone ol
TÜ Akademik Başarı ve Mezuniyet Töreni

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, TÜ'nün uluslararası öğrencileriyle eğitim ve öğretimde Balkanlar ve Doğu Avrupa'nın cazibe merkezi haline geldiğini bildirdi.

Yörük, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Başarı ve Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, üniversitede son bir yıldır yapılan bilimsel çalışmalara değindi.

Üniversitenin her geçen gün gelişerek ilerleme kaydettiğini dile getiren Yörük, "Akademik personel sayımızda artış oldu. Profesör sayımız 172, doçent sayımız 148 ve yardımcı doçent sayımız 383'e erişti. Akademik personel sayımız toplam bin 663'e ulaştı. Ama kötü bir istatistiğimiz var o da idari personel sayımızdır. Bu konuda yetersiz olduğumuzu Ankara'ya iletiyoruz." diye konuştu.

TÜ'nün uluslararası öğrencileriyle eğitim ve öğretimde Balkanlar ve Doğu Avrupa'nın cazibe merkezi haline geldiğini belirten Yörük, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ve dünyada üçüncü nesil üniversite olma yolunda en önemli katmanlardan olan projelerimizde çok önemli ilerlemeler kaydettik. 21 TÜBİTAK, 7 Trakya Kalkınma Ajansı projesi, bunun dışına tanıtma fonundan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan olmak üzere projelerimizin sayısında ciddi artışlar oldu. Avrupa Birliği projelerinde ciddi artışlar gerçekleştirdik. Yerleşkelerimizdeki yeni binalarla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir."

Yörük, üniversitedeki öğrenci sayısının yaklaşık 40 bin olduğunu belirtti.

Mühendislik Fakültesi Birincisi Işıl Çetintav da TÜ'den mezun tüm öğrenciler adına yaptığı konuşmada, okulda öğrendiklerini ülkenin gelişimi için en iyi şekilde uygulayacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından 18 profesöre belge verilirken, aralarında doçent ve yardımcı doçentlerin bulunduğu 91 akademisyen cübbe giydi.

Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası'nın konser verdiği törende, yöresel kıyafetleriyle bir zeybek de harman dalı oynadı.

Yorumlar