TSK'ya "uçan kale" takviyesi

- "Uçan kale" olarak nitelendirilen CH-47F Chinook helikopterleri projesi kapsamında alınan 3 helikopterden oluşan ikinci paket de Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi - Proje çerçevesinde toplam 11 helikopterin alınması hedefleniyor

Google Haberlere Abone ol
TSK'ya "uçan kale" takviyesi

ANKARA (AA) - "Uçan kale" olarak nitelendirilen CH-47F Chinook helikopterleri projesi kapsamında alınan 3 helikopterden oluşan ikinci paket de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim edildi.

Proje çerçevesinde, ilk 3 helikopter Temmuz ayında TSK'ya verilmiş, pilot ve teknisyen kurslarına başlanmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri, 3 helikopterden oluşan diğer paketi de teslim aldı. Kalan 5 helikopterin ise 2018 yılı sonlarında envantere girmesi planlanıyor.

ABD ile Türkiye arasında yapılan hükümetler arası satış sözleşmesi kapsamında "uçan kale" olarak nitelendirilen CH-47F Chinook helikopterlerinden 6'sı Kara Kuvvetleri Komutanlığına, 4'ü Özel Kuvvetler Komutanlığına, biri ise Milli Savunma Bakanlığına olmak üzere toplam 11 helikopterin alınması hedefleniyor.

- Görüntüler sosyal medyada

Çift motorlu ve diğer helikopter türlerinden farklı olarak çift rotorlu olan ağır yük helikopteri CH-47F Chinook ile TSK, uzun yıllardır ihtiyacını duyduğu çoklu personel ve ağır yük taşıma kabiliyetine sahip olacak.

TSK'nın sosyal paylaşım sitesi Youtube'daki hesabından, CH-47F Chinook helikopterinin gemiden indirilmesi ve limandan havalanmasına ilişkin görüntüler paylaşılmıştı.

Yorumlar