Trabzon valisinden OHAL açıklaması

- Trabzon Valisi Yavuz: - "Kişi hak ve hürriyetlerini kısıtlamadan hukuk kuralları çerçevesinde bu mücadeleyi en başarılı şekilde sonuçlandıracağız"

Google Haberlere Abone ol
Trabzon valisinden OHAL açıklaması
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Olağanüstü Hal (OHAL) kararına ilişkin, kişi hak ve hürriyetlerini kısıtlamadan hukuk kuralları çerçevesinde mücadeleyi en başarılı şekilde sonuçlandıracaklarını bildirdi.
Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Valilik Toplantı Salonu'nda kamu kurum ve kuruluşları müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek toplantıda 15 Temmuz'da ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik, devletin bekasını tehdit eden kalkışma hareketi ve sonrasında yaşananlar ile OHAL uygulama safhalarını görüştüklerini ifade etti.
Kamu kurum müdürlerinden yapılacak incelemelerde çok dikkatli ve hassas davranmalarını istediğini vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:
"15 Temmuz gecesi ülkemizin birliğine ve devletimizin bütünlüğüne kast etmek isteyenler hain bir kalkışma girişiminde bulunmuştur. Bu olay, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı ve dik duruşu, milletimizin de ferasetiyle engellenmiştir. Bu olay karşısında milletimiz adeta destan yazmış, bu topraklarda millete ve devletimize operasyon yapılamayacağını göstermiştir."
Yavuz, ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da olayın millet sayesinde savuşturulduğuna dikkati çekerek Allah'tan bu hainlere geçit vermeyen ve 15 Temmuz'dan bu yana her gece uyumadan demokrasi nöbeti tutan milletten razı olmasını diledi.
Milletin bu mücadelesine kamu kurumlarının da tam destek verdiğine ve bu demokrasi nöbetine desteğin sürdürülmesi gerektiğine işaret eden Yavuz, şunları kaydetti:
"OHAL kararı gereği kamu kurumlarında çalışan personel üzerinde yapılacak uygulamalarda daha dikkatli davranılması, inceleme yapılırken kul hakkının ve devletin mevcudiyetinin dikkate alınması gerekiyor. Kişi hak ve hürriyetlerini kısıtlamadan hukuk kuralları çerçevesinde bu mücadeleyi en başarılı şekilde sonuçlandıracağız."

Yorumlar