Tokat'taki FETÖ/PDY soruşturması

- Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı: - "100 ve 102. dönem kaymakam ve kaymakam adaylarının imamı Yunus kod adlı Y.A. yakalanmış, halen Tokat Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunmaktadır" - "Gaziosmanpaşa Üniversitesinde profesör olarak görev yapan, aynı zamanda Tokat kaymakamlarının imamı H.Ö. ile Batı Karadeniz kaymakamlarının imamı İsmet kod adlı İ.Ö. hakkında da gözaltı işlemi yapılmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Tokat'taki FETÖ/PDY soruşturması

TOKAT (AA) - Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin örgütün "mülkiye" yapılanmasına yönelik soruşturma sürüyor.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, 101. dönem kaymakamlar ile ilgili soruşturmanın tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Çok sayıda itiraf ve etkin pişmanlık beyanı alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"FETÖ/PDY ile irtibatı tespit edilen kaymakam ve kaymakam adayları hakkındaki soruşturmamız devam etmektedir. 100 ve 102. dönem kaymakam ve kaymakam adaylarının imamı Yunus kod adlı Y.A. yakalanmış, halen Tokat Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunmaktadır. Gaziosmanpaşa Üniversitesinde profesör olarak görev yapan, aynı zamanda Tokat kaymakamlarının imamı H.Ö. ile Batı Karadeniz kaymakamlarının imamı İsmet kod adlı İ.Ö. hakkında da gözaltı işlemi yapılmıştır. Soruşturmalarımız etkin ve hızlı biçimde devam edecektir."


Yorumlar