TİKA'dan Tunus'taki engelli merkezine donanım desteği

- TİKA, Tunus'ta engelli ve down sendromlu çocuklara hizmet veren özel eğitim merkezine donanım desteği sağladı

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Tunus'taki engelli merkezine donanım desteği

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'ta engelli ve down sendromlu çocuklara rehabilitasyon ve bakım hizmeti sağlayan Handischool Özel Eğitim ve Engelli Merkezi'ne donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Tunus’un başkenti Tunus’ta engelli ve down sendromlu çocukların zihinsel, psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 4-16 yaş arası toplam 40 çocuğa rehabilitasyon ve bakım hizmeti veren Handischool Özel Eğitim ve Engelli Merkezi'nin donanımına ilişkin ekipmanlar ile eğitim, tedavi, kırtasiye ve terapi amaçlı ihtiyaç duyulan malzemelerin tedarik edildiği belirtildi.

Malzemelerin düzenlenen törenle yetkililere teslim edildiği kaydedilen açıklamada, törende konuşan Tunuslu yetkililerin desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkür ettiği ve işbirliklerin artarak devam etmesi temennisinde bulundukları bildirildi.

Tunus Sosyal İşler Bakanlığına kayıtlı engelli kişi sayısının 200 bini geçtiği ve ülke genelinde engelli oranın yüzde 2’nin üzerinde olduğu ifade edilen açıklamada, bu oran içerisinde herhangi bir devlet desteği alabilen engelli sayısının oldukça az olduğu ve rehabilitasyon merkezlerinin kaynak, donanım ve personel eksikliğine bağlı olarak yeterli etkinlikte hizmet veremediği kaydedildi. Açıklamada, bu durumun engelli kişilerin topluma yeniden kazandırılabilmelerini zorlaştırdığı vurgulandı.

Yorumlar