TİKA'dan Moldova'ya "15 Temmuz Şehitlerini Anma Parkı"

- Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Vlah: "Türkiye zor zamanlarımızda hep yanımızdaydı, biz de bu zor günlerde Türkiye'nin yanında olmaya hazırız"

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Moldova'ya "15 Temmuz Şehitlerini Anma Parkı"

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA), Moldova'nın Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde şehit olanlar anısına "15 Temmuz Şehitlerini Anma Parkı"nı açtı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum tarafından Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'nin Vulkaneşti kentinde yaptırılan parkın açılış törenine, Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Irina Vlah, Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Dışışleri Bakanı Vitali Vlah, Gökoğuz Yeri Vulkaneşti Bölge Valisi Fiodor Terzi, Vulkaneşti Belediye Başkanı Viktor Petrioğlu, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ve TİKA Kişinev Koordinatörü Canan Alpaslan katıldı.

Törende konuşan Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Vlah, Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitlerin acısını paylaştıklarını, yaşanan olaylardan dolayı derin üzüntü duyduklarını ve Türk halkının yanında olduklarını belirtti.

Darbe girişiminde 200'den fazla kişinin şehit olduğunu anımsatan Irina Vlah, "Bu acı hepimizi üzmüştür. Türkiye zor zamanlarımızda hep yanımızdaydı. Biz de bu zor günlerde Türkiye'nin yanında olmaya hazırız. Bugün bu parkta oynayan çocuklar 10-20 yıl sonra Türkiye'nin çocukları ile dost ve kardeş olsunlar. Türkiye bize her zaman yardım ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük yardımları için teşekkür ediyorum. Yaşasın Gökoğuz Yeri-Türkiye iş birliği". diye konuştu.

Vulkaneşti Belediye Başkanı Petrioğlu ise darbe girişimi esnasında bir ziyaret sebebiyle İstanbul'da bulunduğunu belirterek, o gece Türk halkının sokaklarda bir kahramanlık destanı yazdığını anlattı.

Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Kartal da 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminden Türkiye'nin pekişen birlik ve beraberlik duygularıyla daha da güçlenerek çıktığını ifade etti.

Demokratik değerleri korumak için, ülkesi ve milleti için canlarını feda eden şehitlere duyduğu minneti ve ailelerinin acılarını paylaştığını dile getiren Mehmet Selim Kartal, FETÖ'nün hem Türkiye hem de faaliyette bulunduğu diğer ülkeler için tehdit oluşturduğuna dikkati çekti.

Yorumlar