TİKA'dan Karadağ'ın eğitimine destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Karadağ'daki 25 sınıflı bir ilköğretim okulunun eğitim altyapısının...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Karadağ'ın eğitimine destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Karadağ'daki 25 sınıflı bir ilköğretim okulunun eğitim altyapısının iyileştirilmesine destek sağlandı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin Sancak bölgesindeki Rojaye şehrinin en eski ve büyük ilköğretim okulu olan Mustafa Peçanin İlköğretim Okulu'ndaki 25 sınıfın donanımı TİKA tarafından tamamlandı.

Proje kapsamında, 350 sıra, 700 sandalye, 25 yazı tahtası ile öğretmen masası ve sandalyeleri yenilenen okulda bin 50 öğrenci eğitim görüyor.

Sınıfların açılışı amacıyla düzenlenen törende konuşan Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri Slobodan Filipoviç, TİKA ile Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliğinden memnun olduklarını, ülkesinin tüm şehirlerinde eğitime yönelik pek çok TİKA projesi bulunduğunu kaydetti.

Filipoviç, desteklerinden dolayı Karadağ hükümeti ve tüm Karadağ vatandaşları adına TİKA'ya ve Türkiye'ye teşekkür etti.

TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise Karadağ'da gelecek nesillerinin modern bilgi ve donanımlarla yetişmesi hedefi doğrultusunda 2007'den bu yana eğitim sektörüne büyük yatırımlar yapıldığını belirtti.

Yazıcı, yakın zamanda ise TİKA'nın Bar ve Tivat meslek liselerinde kurulan modern bilgisayar sınıflarının açılışlarının da yapılacağını ifade ederek, Karadağ'da hiçbir etnik fark gözetmeksizin toplumun her kesimine yönelik projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Törene, Rojaye Belediye Başkanı Eyüp Nurkoviç, Rojaye bölgesi milletvekilleri ve TİKA yetkilileri katıldı.

Yorumlar