TİKA'dan Karadağ'a su hattı desteği

- TİKA desteğiyle tamamlanan Rojaye Şehri Ana Su İshale Hattı hizmete açıldı

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Karadağ'a su hattı desteği

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) yapımına destek verilen Karadağ'ın Rojaye kentine içilebilir temiz su sağlayan "Rojaye Şehri Ana Su İshale Hattı" törenle hizmete açıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Karadağ’ın Sancak Bölgesi’ndeki Rojaye kentinin su isale hattının TİKA ve Rojaye Belediyesi iş birliğiyle yenilenmesiyle asbest ve kanserojen madde içeren ve halk sağlığını tehdit eden unsurlar ortadan kaldırılarak, yaklaşık 10 bin kişinin içilebilir temiz suya erişimi sağlandı.

Nüfusunun yüzde 95’ini Müslümanların oluşturduğu Rojaye şehrinin 7,7 kilometrelik ana su isale hattının yenilenmesi için gereken tüm ana su taşıma boruları TİKA tarafından temin edildi.

Hattın hizmete açılış törenine, Karadağ Başbakanı Milo Cukanoviç, Karadağ Başbakan Yardımcıları Rafet Husoviç ve Petar İvanoviç, Ekonomi Bakanı Vladimir Kavariç ve Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Branimir Gvozdenoviç, Türkiye'nin Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Rojaye Belediye Başkanı Eyup Nurkoviç, bölge halkı ve TİKA yetkilileri katıldı.

Karadağ Başbakan Yardımcısı İvanoviç, bu projeyle Rojaye'nin altyapısında büyük bir eksikliğin tamamladığını belirterek, TİKA’nın ülke genelinde gerçekleştirdiği etkin projelerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip ise Türkiye’nin yardım eli olan TİKA’nın Karadağ genelinde hayatın her alanına dokunan çok önemli projeler yürüttüğünü belirtti. İki ülke arasındaki dostluk bağlarının önemine vurgu yapan Galip, söz konusu proje ile Rojaye'de halk sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Rojaye Belediye Başkanı Eyüp Nurkoviç de Türkiye'nin dostluk ve kardeşliğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek, su hattı projesine katkılarından dolayı TİKA'ya ve Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Yorumlar