TİKA’dan Kabil’deki askeri liseye yardım

- TİKA, Kabil’de Atatürk’ün talimatıyla kurulan askeri liseye, Türkçe sınıfı ve kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları kurdu

Google Haberlere Abone ol
TİKA’dan Kabil’deki askeri liseye yardım

KABİL (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’de 80 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile kurulan askeri liseye Türkçe sınıfı ile fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları kurdu.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin yaptığı açıklamada, Kabil askeri lisesinin bin 500 öğrencisinin modern eğitim alması için fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları kurduklarını ve bugün askeri lise yetkililerine teslim ettiklerini söyledi.

Kabil askeri lisesinin 338 öğrencisinin Afganistan’da bulunan Türk askeri ve TİKA’nın ortak projesi kapsamında Türkçe dersi aldığını dile getiren Şahin, “Kabil askeri lisesi öğrencilerinin modern bir ortamda Türkçe dersi alması için güzel bir Türkçe sınıfı da kurduk: Türkçe dersi alan 338 öğrencinin sayısı gelecek aylarda inşallah daha da artacak.” dedi.

Şahin, Kabil askeri lisesinde eğitim gören öğrencilerin Türkçe dilini artan oranda tercih ettiğini ve eğitimlerini Türkiye’de sürdürmek istediklerini ifade etti.

Kabil Askeri Lisesi Komutanı Hayer Muhammed Havri de, TİKA tarafından kurulan kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları ve Türkçe sınıfı sayesinde öğrencilerin daha modern ve iyi şartlarda eğitim alabileceklerini belirtti.

1930'lu yıllarda Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile kurulan Kabil askeri lisesi, Afganistan’daki iç savaşlarda harabeye dönüşmüş ve 13 yıl önce TİKA tarafından tekrar inşa edilmişti. TİKA, geçen 13 yılda Kabil askeri lisesine katkıda bulunmayı sürdürmüştü.

Yorumlar