TİKA'dan Afganistan'a Türkçe ve meslek edindirme kursu

FARYAB (AA) - Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ülkenin kuzeyindeki...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Afganistan'a Türkçe ve meslek edindirme kursu

FARYAB (AA) - Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ülkenin kuzeyindeki Faryab vilayetinin Andhoy ilçesinde Türkçe ve meslek edindirme kursu açtı.

Kursun açılı törenine TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı Kenan Yıldırım, Andhoy Kaymakamı Sultan Sancer, Afganistan Spor ve Beden Eğitimi Genel Müdürü Muhammad Humayun Hairi ve kursiyerler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Sancer, Afganistan kadınlarının kendi haklarını alabilmeleri için çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Yaklaşık 100 kadının eğitim aldığı bu kursun da meslek edinme konusunda çok yararlı olacağını ifade eden Sancer, bu nedenle Türkiye devleti ve halkına teşekkür etti.

Sancer, ''Andhoy gibi uzakta kalmış bir ilçede yaşadığımız için yıllar geçse de böyle imkanlara sahip olamazdık, bu imkanları bize TİKA sundu.'' dedi.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Bulduk da Türkiye olarak Afganistan halkına ellerinden gelebildiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı.

Bulduk, ''Bu kursta eğitim alan kursiyerlerimizin, aldıkları eğitim sayesinde ailelerine bir nebze olsun katkıda bulunacağını umuyorum.'' diye konuştu.

Kadınlara yönelik kursta Türkçe, halıcılık, kuaförlük, dikiş ve nakış eğitimi verilecek.


Yorumlar