THBB Başkanı Işık ERMCO'nun da başkanı oldu

- THBB Yönetim Kurulu Başkanı Işık: -"Bu görev yeni sorumlulukları beraberinde getiriyor. Önümüzdeki dönemde hem Avrupa’da hem de Türkiye’de beton sektörünün gelişimi açısından yeni hedefler oluşturacağız"

Google Haberlere Abone ol
THBB Başkanı Işık ERMCO'nun da başkanı oldu

İSTANBUL (AA) - Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Avrupa Hazır Beton Birliğinin (ERMCO) de başkanı oldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, çeyrek asrı aşkın süredir güvenli ve dayanıklı yapıların inşası, standartlara uygun beton üretilmesi ve kullanımı için çalışmalarını sürdüren THBB'nin Yönetim Kurulu Başkanı Işık, Avrupa Hazır Beton Birliğine de başkanlık edecek.

Işık, Almanya’da gerçekleştirilen 24. Avrupa Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Toplantısında, 70 delegenin oyları ve Fransa, Almanya ve Türkiye’den temsilcilerin oluşturduğu Başkanlık Divanının kararıyla ERMCO Başkanlığına getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Işık, Türkiye’de güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için gerekli olan kaliteli, doğru, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir beton üretiminin ve kullanımının yaygınlaşması için üyeler ile uzun yıllardır özveriyle çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İstikrarlı ve profesyonel bakış açımızı koruyarak ulusal ve uluslararası platformlarda pek çok başarılar elde ettik. Bugün Türkiye, hazır beton üretiminde Avrupa birincisi, dünyada ise üçüncü en büyük hazır beton üreticisidir. Ülkemizi ve THBB’yi temsilen katıldığımız toplantıdan ERMCO başkanlığı görevini üstlenerek ayrılıyoruz. Bu görev elbette ki yeni sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Önümüzdeki dönemde hem Avrupa’da hem de Türkiye’de beton sektörünün gelişimi açısından yeni hedefler oluşturacağız ve sektörümüzü ileri taşımak için çalışmalar yürüteceğiz.”

Işık, ERMCO’nun en büyük üyelerinden biri olarak, gerçekleştirilen teknik ve stratejik toplantılarda, THBB’nin teknik gücü ve altyapısıyla, Avrupa hazır beton sektöründe faaliyet gösteren ve araştırma yürüten kuruluşlarla çalışacaklarını aktararak, "Türkiye’nin, bilimsel ve teknik alt yapısıyla ve deneyimiyle Avrupa’da yürütülen projelerin vazgeçilmez bir parçası olacağına inancım sonsuz. Hedefimiz bugüne kadar başarıyla gerçekleştirdiğimiz temsiliyet görevini daha fazla sorumluluklar alarak daha ileriye taşımaktır.” ifadelerini kullandı.


Yorumlar