Terzioğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile bir araya geldi

-Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon: - "Krizlerden etkilenen insanların kendileri ve ailelerinin geleceği için karar verirken gerekli olan bilgilere ulaşabilmeleri için, Turkcell gibi ortaklarımıza ve sağladıkları hizmetlere güveniyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Terzioğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, krizlerden etkilenen insanların kendileri ve ailelerinin geleceği için karar verirken gerekli olan bilgilere ulaşabilmeleri için, Turkcell gibi ortaklarına ve sağladıkları hizmetlere güvendiklerini bildirdi.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre şirket, dünyada ilk defa Türkiye'nin ev sahipliğiyle düzenlenen BM İnsani Zirvesi'nde Telekomünikasyon sektörünün tek temsilcisi olarak yer aldı.

Zirve kapsamında Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile bir araya geldi.

Ban, zirvede, afet anında iletişimin hayati rol oynadığını, mobil iletişim sağlayıcıların kriz dönemlerinde hayat kurtarıcı bir rol üstlenebildiğini vurguladı.

İletişimin devamlılığını sağlamanın kendi içinde bir yardım türü olduğunu aktaran Ban, "Krizlerden etkilenen insanların kendileri ve ailelerinin geleceği için karar verirken gerekli olan bilgilere ulaşabilmeleri için, Turkcell gibi ortaklarımıza ve sağladıkları hizmetlere güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Terzioğlu, zirve kapsamında düzenlenen "İnsanları Merkeze Koymak" başlıklı panelde, Turkcell'in insani durumlarda iş sürekliliğiyle dünyaya örnek bir operatör olduğunu vurgulayarak zirvede iletişim sektörünü temsil etmekten gurur duyduklarını dile getirdi.

Suriyeli göçmenler konusuna dikkati çeken Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca medeniyetler insanların göç hareketleri üzerine kurulmuştur. Bugün de yurtlarından edilen Suriyelilerin sadece kısa vadede hayatta kalmaları için değil, sığındıkları ülkelerde uzun vadede insan onuruna yakışır bir hayat sürmeleri için çalışmalıyız. Türkiye 2,7 milyon Suriyeliye kapılarını açtı, biz Turkcell olarak 1,2 milyondan fazla Suriyeliye hizmet veriyoruz. Ülke ve şirket olarak bu insani krizde elimizi taşın altına koyduk. Bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz."


- Ban Ki-moon'dan Turkcell standına ziyaret


Verilen bilgilere göre dünya İnsani Zirvesi'nin destekçilerinden biri olan Turkcell, görme engellileri sosyal hayata daha fazla dahil etmek amacıyla Young Guru Academy işbirliğiyle geliştirdiği ve GSMA tarafından ödüle layık görülen "Hayal Ortağım" uygulamasını da dünya liderlerine tanıttı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un da ilgilendiği stantta, Turkcell'in görme engelli çalışanı Gamze Sofuoğlu kendisinin de içerisinde olduğu ekip tarafından geliştirilen, engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaları Ban Ki-moon'a aktardı.

Turkcell zirvede ayrıca, Doğu ile Batı arasında kültürel bir bağ kurmayı ve toplumlar arası barışa hizmet etmeyi amaçlayan, Doğu-Batı Divanı Orkestrası'nın da zirvede açılış seremonisinde sahne almasına destek oldu.

Yorumlar