Terör örgütü PKK/PYD Afrin'de "yaşlıları" kaçırıyor

- PKK/PYD, Afrin ilçesinin kırsalında kendi saflarına katılmaya mecbur bırakmak istediği gençlerin yaşlı babalarını kaçırdı

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü PKK/PYD Afrin'de "yaşlıları" kaçırıyor

HALEP (AA) - Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Suriye'deki Halep kentinin kuzeybatısında bulunan Afrin ilçesinin kırsalında gençleri kendi saflarına katılmaya mecbur bırakmak için 10 kişiyi kaçırdığı belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, PKK/PYD'nin Afrin ilçesinin kırsalında gençleri kendi saflarına katılmaya mecbur bırakmak için yaşları 60 ile 75 arasında değişen babalarını kaçırdı.

Cuveyk ve İstaru köylerinden kaçırılan 10 kişi çocuklarının zorla örgüt saflarına katacağı yönündeki duyumlar üzerine ağaçlık bölgeye kaçtığı ifade edildi. Örgütün gençlere teslim olmaları halinde babalarının serbest bırakılacağı yönünde şantajda bulunmak için söz konusu kişileri kaçırdığı kaydedildi.

Terör örgütü PKK/PYD'nin gençleri zorla kendi saflarına katmak için Afrin ve Racu arasındaki yolda devriyelerini arttırdığı, sanayi bölgesinde de gençleri alıkoyduğu aktarıldı.

Örgüt, zaman zaman Suriye'nin kuzeyinde ele geçirdiği bölgelerde 18 ila 30 yaşlarındaki gençleri kendi saflarına katmak için zorla alıkoyuyor.

Yorumlar