Suudi Arabistan'daki Hindistanlı işçiler

- Hindistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Singh, işten çıkarılan Hindistanlı işçilerin yaşadığı sorunların çözümü için Suudi Arabistan'a geldi

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'daki Hindistanlı işçiler

RİYAD (AA) - Hindistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Vijay Kumar Singh ile beraberindeki bir heyetin, işten çıkarılan Hindistanlı işçilerin yaşadığı sorunların çözümü için Suudi Arabistan'a geldiği bildirildi.

Hindistan'ın Cidde Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada, Singh ile beraberindeki heyetin, sayıları 1 milyondan fazla olan Hindistanlı işçilerinden 10 bininin işten çıkarılması ve ülkede çalışan işçilerin yaşadığı sağlık ve beslenme gibi sorunların çözümü konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Suudi Arabistan'a geldiği kaydedildi.

Singh başkanlığındaki heyetin, işten çıkarılan vatandaşların ülkelerine gönderilmesi, acil çıkış vizelerinin alınması ve maaşlarını henüz alamayan binlerce işçinin hak edişlerini alması konularını görüşeceği ifade edildi.

Son dönemde düşen petrol fiyatları ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok inşaat firması, çalışanların maaşlarını geç ödeyerek ve toplu işten çıkarma yaparak ayakta kalmaya çalışıyor.

Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, önceki gün yaptığı açıklamada, işten çıkarılan veya farklı nedenlerden dolayı Hindistan'a dönemeyen işçiler için 5 kamp kurulduğunu, işçilerin sağlık ve gıda ihtiyaçlarının bu kamplar aracılığıyla temin edilmeye başlandığını duyurmuştu.

Swaraj, şu ana kadar kamplarda kalan Hindistanlı işçilere 15 ton gıda yardımı yapıldığını, sorunun çözümüne kadar da yardımların devam edeceğini belirtmişti.

Yorumlar