Suriyeli sığınmacı çocukların yüzünü güldürdüler

- Fetih 1453, Anda Kardeşe Vefa ve Bir Damla Umut dernekleri görevlileri, Hatay'daki sığınmacı çocuklara gıda ve kıyafet yardımı yaparak, oyuncak dağıttı

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli sığınmacı çocukların yüzünü güldürdüler

İSTANBUL (AA) - Fetih 1453, Anda Kardeşe Vefa ve Bir Damla Umut dernekleri görevlileri, gıda ve kıyafet yardımı yaparak ve oyuncak dağıtarak Hatay'daki Suriyeli sığınmacı öksüz ve yetim çocukların yüzünü güldürdü.

Hatay'ın Yayladağı, Reyhanlı ve Antakya ilçelerindeki Suriyeli sığınmacılara gıda ve kıyafet yardımı yapan Fetih 1453, Anda Kardeşe Vefa ve Bir Damla Umut dernekleri görevlileri, yine Suriyeli yetim ve öksüzlerin kaldığı yetimhanelere ziyarette bulundu.

Çocuklarla sohbet edip oyuncak dağıtan görevliler, Ankara ve İstanbul'dan getirdikleri yardımları sığınmacılara teslim etti.

Dernek görevlileri ayrıca Yayladığı, Antakya ve Reyhanlı'daki evlerde kalan aileleri de ziyaret ederek, kendilerine teslim edilen zekatları iletti, kurbanları kesti.

Suriyeli yetim ve öksüz 300 çocuk ile Türkmen temsilcilerine açık havada yemek ikram edilirken, İstanbul'dan gelen ebru hocası Ruveyda Akkılıç da sığınmacılara ebru sanatının inceliklerini uygulamalı gösterdi.

İstanbul ekibiyle gelen sosyolog Hatice Yücel ise çocuklarla tek tek ilgilenerek, moral verdi.

Yorumlar