Suriyeli muhalifler Mogherini ile görüştü

ANKARA (AA) - Suriyeli muhaliflerin, Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüştüğü...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli muhalifler Mogherini ile görüştü

ANKARA (AA) - Suriyeli muhaliflerin, Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüştüğü bildirildi.

Suriye muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komitesi'den (HNC) yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye muhalefetinden bir delegasyon Brüksel'de Mogherini ve AB Siyasi ve Güvenlik Komitesi'ndeki büyükelçilerle bir araya geldi.

Açıklamada görüşmenin içeriğine dair bilgi veren HNC Koordinatör Yardımcısı Yahya Kodmani, AB temsilcileriyle, Suriye'de sivillerin korunması, insani yardımların ulaştırılması, siyasi müzakereler için uygun şartların yaratılması gibi konularda acilen atılması gereken adımların görüşüldüğünü bildirdi.

Kodmani, sivillerin korunmasına yönelik somut garanti dahil, çatışmayı çözüme kavuşturabilecek yeni ve kapsamlı yaklaşımlar ortaya konulması için Avrupa'nın liderliğine acilen ihtiyaç olduğunu dile getirdiklerini belirtti.

Suriye'nin savaş sonrası restorasyonuna yönelik bölgesel diyalog konusunda Mogherini'nin çabalarını olumlu karşıladıklarını kaydeden Kodmani, söz konusu süreçte yapıcı rol oynamayı kabul ettiklerinin de altını çizdi.

Ayrıca Kodmani, görüşmede AB'nin önceliğinin, bölgedeki çatışmaların sona ermesi mesajını verdiklerini kaydederek, Rusya'ya yaptırım uygulanması ve AB'nin İran'la devam eden ekonomik ilişkilerinin de acilen gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladıklarını bildirdi.

Yorumlar