Suriye'deki iç savaş

- Yeni Suriye Ordusu, Deyr ez-Zur kentinde terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bazı bölgeleri ele geçirdi

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki iç savaş

DEYR EZ-ZUR (AA) - Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Yeni Suriye Ordusu'nun Deyr ez-Zur kentinde terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bazı bölgeleri ele geçirdiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan Yeni Suriye Ordusu sözcüsü Muzahim es-Sellum, DAEŞ'in kontrolündeki El-Hamdan köyü, El-Hamdan Askeri Havaalanı ile Elbu Kemal çevresindeki Hıseybe, El-Maber ve doğu bölgelerini bugün "Toprak Günü Operasyonu" başladıktan birkaç saat sonra ele geçirdiklerini söyledi.

Sellum, operasyon kapsamında ilk kez bir muhalif grubun ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş helikopterinden Elbu Kemal çevresine asker indirdiğini ve DAEŞ militanlarının ilçenin iç kesimlerine çekilmek zorunda kaldığını ifade etti.

Sellum, operasyona söz konusu bölgelerde DAEŞ'e muhalif olan uyuyan hücrelerin de destek verdiğini belirtti.

Sözcü Sellum Yeni Suriye Ordusu'nun, Toprak Günü Operasyonuyla Elbu Kemal ve çevresini kontrol altına alarak DAEŞ'in Irak ve Suriye arasındaki tedarik yollarını kesmeyi hedeflediğini söyledi. Sözcü ayrıca operasyonla eş zamanlı olarak Iraklı aşiretlerin sınırın Irak tarafındaki El-Kaim bölgesine saldırdığını kaydetti.

Yeni Suriye Ordusu hakkında da bilgi veren Sellum, Suriye ordusundan ayrılan askerler ve ÖSO'ya bağlı gruplarda yer alan unsurlardan oluşan ordunun, Kasım 2015'te kurulduğunu ifade etti. Sözcü Sellum, Yeni Suriye Ordusu unsurlarının Ürdün'de askeri eğitim aldığını ve ABD ile İngiltere tarafından donatıldığını aktardı.


Yorumlar