Suriye'de geçici ateşkese yönelik ihlaller

- Esed rejimi mayıs ayında 996 varil bombası attı

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de geçici ateşkese yönelik ihlaller

İSTANBUL (AA) - Suriye ordusunun, rejimin kontrolü dışındaki bölgelere mayıs ayında 996 varil bombası attığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından yayımlanan aylık raporda, şubat ayında yürürlüğe giren ateşkese rağmen Esed güçlerinin yalnızca mayıs ayında rejimin kontrolü dışındaki bölgelere 996 varil bombası attığı ifade edildi.

Esed güçlerinin varil bombası atmaya devam ettiğine değinilen raporda, "En çok varil bombası Halep'e atıldı. Kentte 10'u kadın, 18'i çocuk 57 sivil hayatını kaybetti." denildi.

Halep'in ardından sırasıyla en çok varil bombasının Şam kırsalı, Hama, Dera, İdlib, Humus, Lazkiye ve Suveyda kentlerine atıldığı belirtilen raporda şunlar kaydedildi: "Adam öldürme ve hayati önem taşıyan sivil merkezlere yönelik saldırılar, muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesinin müzakereleri askıya almasından 1 gün sonra geçici ateşkesten önceki haline döndü."

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 numaralı kararı çerçevesinde Suriye'de 27 Şubat gece yarısı kısmi ve geçici ateşkes yürürlüğe girmişti.

Cenevre'de 13 Nisan'da başlayan görüşmeler ise rejimin Halep'te sivillere ve hastanelere saldırılarıyla raydan çıkmış ve muhalifler bombardıman altında görüşmelerin sürdürülemeyeceğini belirterek müzakereleri tek taraflı askıya almıştı.

Yorumlar