Sudan'da insan ticaretiyle mücadele toplantısı başladı

- Hartum'da insan ticaretiyle mücadeleyi hedefleyen "Hartum Süreci"nin ilk toplantısı Afrika ve Avrupa ülkelerinin katılımıyla başladı

Google Haberlere Abone ol
Sudan'da insan ticaretiyle mücadele toplantısı başladı

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da insan ticaretiyle mücadeleyi hedefleyen "Hartum Süreci" adlı ilk toplantının başladığı bildirildi.

Afrika ülkelerinin yanı sıra Avrupa'dan Norveç, İngiltere ve İspanya gibi ülkelerin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Sudan heyeti başkanı Avad en-Nil Dahiyye, insan ticaretiyle mücadelenin bölgesel ve uluslararası iş birliği gerektirdiğini belirtti.

Sudan'ın söz konusu suç ile mücadeledeki kararlığına işaret eden Dahiyye, ülkesinin herkesin muzdarip olduğu insan ticaretini önlemedeki çabalarını arttırması için desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Sudan, daha iyi koşullarda yaşam umuduyla yasa dışı yollardan Avrupa veya İsrail'e geçmek isteyen göçmenler için geçiş güzergahı konumunda bulunuyor.

İnsan kaçakçılığı yapanlara idam ve 5 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmesini ön gören yasa 2014 yılında Sudan parlamentosunda onaylanmıştı.




Yorumlar