SMDK üyeleri Türk basınıyla bir araya geldi

- SMDK Genel Sekreteri Fahd: - "DEAŞ'ın yönetiminde de bulunan 200 kişilik bir grubun Avrupa'dan geldiğini tespit ettik. Fırat Kalkanı Harekatı operasyonu konusunda Türkiye ile koordineli hareket ediyoruz" - SMDK Üyesi Bedle: - "PYD'nin temel amacı Suriye'yi bölmektir. Orada bir devlet kurmak istiyorlar. PYD'nin arkasındaki örgüt PKK'dır. Suriye rejimiyle çalıştıkları çok açık ve Suriye devriminin karşısındadırlar"

Google Haberlere Abone ol
SMDK üyeleri Türk basınıyla bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyeleri Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Topkapı'daki Mercure Otel'de yapılan toplantıda, basın mensuplarının sorularını da cevaplayan SMDK üyeleri, Suriye'deki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

SMDK Genel Sekreteri Abdulilah Fahd, Suriye'deki iç savaş süresince Türkiye'nin Suriye halkına büyük yardımlar yaptığını, Suriye halkı ile Türk halkının kaderlerinin birleştiğini söyledi.

Fahd, Şam'daki din alimlerinin savaştan önce dünyanın her yerinden gelen insanlara dini eğitim verdiğini ifade ederek, "Bu alimler artık Türkiye'de. Diyanet İşleri Başkanlığı bu hocaların değerini bildi ve onların ilimlerini Türk Milleti'ne aktarmak için bir imkan sağlandı. Türkiye'ye gelen yetenekli Suriyelilerin değerinin bilinmesi ve onlardan faydalanılması lazım." dedi.

Fırat Kalkanı Operasyonu'nu desteklediklerini kaydeden Fahd, DEAŞ'ın sadece Suriye'de değil tüm dünyada terörist faaliyetler gösterdiğini belirtti.

Fahd, "DEAŞ'ın yönetiminde de bulunan 200 kişilik bir grubun Avrupa'dan geldiğini biliyoruz" diyerek, operasyon konusunda Türkiye ile koordineli hareket ettiklerini aktardı.

SMDK Üyesi Hatib Bedle ise 5 yıldır ısrarla Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgenin oluşması için çabaladıklarını, Türkiye'nin de desteğiyle bunun gerçekleşmeye başladığını ifade etti.

Bedle, PYD'nin Suriye'de askeri faaliyet göstermesinin çok tehlikeli olduğunu vurgulayarak, "Temel amaçları Suriye'yi bölmektir. Orada bir devlet kurmak istiyorlar. PYD'nin arkasındaki örgüt PKK'dır. Suriye rejimiyle çalıştıkları çok açık ve Suriye devriminin karşısındadırlar." diye konuştu.

Bedle, Halep konusunun Uluslararası güçlerin araya girmesiyle içinden çıkılmaz bir hale geldiğini, Rusya, İran ve Esed rejiminin BM'nin kararlarını uygulama noktasında direnmesi sebebiyle Halep'in zor durumda olduğunu söyledi.

Bedle, Suriye'deki durumdan Türk basın mensuplarının daha çok haberdar olması için sık sık bir araya gelmek istediklerini ifade etti.

Yorumlar