Sivas Hizmet Vakfı 5 bin öğrenciye burs verecek

- Sivas Valisi ve Sivas Hizmet Vakfı Başkanı Gül: - "15 Temmuz'da biz bir şey yaşadık, ülke olarak bir şok yaşadık. 15 Temmuz'da bizim en çalışkan, başarılı, çalışan gariban çocuklarımızı bir terör örgütünün elimizden çaldığını gördük" - "Yeni 15 Temmuzlar yaşamamak için, yine bunlarla karşılaşmamak için bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor. Sivaslılar olarak da 5 bin lisans öğrencisine burs vermeyi hedef olarak koyduk"

Google Haberlere Abone ol
Sivas Hizmet Vakfı 5 bin öğrenciye burs verecek

SİVAS (AA) - Sivas'ta "Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor" kampanyası kapsamında 5 bin üniversite öğrencisine burs verilecek.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kampanyanın bilgilendirme toplantısında konuşan Sivas Valisi ve Sivas Hizmet Vakfı Başkanı Davut Gül, Sivaslı olup, ailesi ve kendisi en az 2 yıldır kentte ikamet eden, lisans öğrenimi görecek ve halen öğrenim görmekte olan 5 bin öğrenciye 8 ay boyunca aylık 150 lira burs katkısı sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Burs verilecek öğrencilerin yüzde 20’lik kısmını ilde bulunan Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin oluşturacağını aktaran Gül, projenin asıl sahibinin Sivas Hizmet Vakfı olduğunu anlattı.

Sivas Hizmet Vakfının geçmişte de çok önemli hizmetler yaptığına işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Vakfımız bugüne kadar önemli hizmetler yaptı. Bundan sonra da yapacak ama eğitime yapacak. Eğitime yapmasının sebebi, 15 Temmuz'da biz bir şey yaşadık, ülke olarak bir şok yaşadık. 15 Temmuz'da bizim en çalışkan, başarılı, çalışan gariban çocuklarımızı bir terör örgütünün elimizden çaldığını gördük. Yeni 15 Temmuzlar yaşamamak için, yine bunlarla karşılaşmamak için bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor. Sivaslılar olarak da 5 bin lisans öğrencisine burs vermeyi hedef olarak koyduk. Ben inanıyorum ki Sivaslı Yiğidolar, milletvekilleriyle, iş adamlarıyla, dernekleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve diğer kamu kuruluşlarıyla, Sivas halkı olarak bu hedefi layıkıyla yerine getirerek, daha da ileri düzeye taşıyacaklarına güvenim sonsuz. Bu konuda en önemli konu şeffaflık, milletin kimin para verdiğini ve ne kadar para verdiğini oluşturulacak internet sayfasında görmesi lazım.

Sonra bu bursları kimin aldığını da görecek. Bu kişi ihtiyaç sahibi mi, değil mi diyebileceğimiz bir sistemin oluşması lazım. O sistemi de inşallah oluşturacağız. Toplanan bursların yüzde 20’lik kısmını Cumhuriyet Üniversitesinde okuyan Sivaslı öğrencilerimize vereceğiz. Birinci şartımız en az 2 yıl Sivas'ta ikametgahı bulunan öğrencilerimiz ve Cumhuriyet Üniversitesinde okumak şartıyla. Yüzde 80’lik kısmı ise şehir dışındaki farklı illerimizde okuyan öğrencilerimize ayırdık.”

Toplantıda AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, proje hakkında görüş ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Toplantıya Vali Yardımcıları Salih Ayhan ve Ömer Kalaylı, kaymakamlar, Sivas Hizmet Vakfı Genel Sekreteri Aslan Tektaş, kurum müdürleri ve Vali Gül'ün eşi Gülden Gül de katıldı.

Yorumlar