Sivas 5. eğitim tugayı komutanı: Milletimizin hizmetindeyiz

- Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Polat: - "Bu üzücü olaylara sebep verenler asla silahlı kuvvetler mensubu değiller, içimizdeki bir avuç haindir. İçinde olmadığımız için de gurur duyuyoruz, vatanımızın, milletimizin hizmetinde olmak bizim için bir gururdur."

Google Haberlere Abone ol
Sivas 5. eğitim tugayı komutanı: Milletimizin hizmetindeyiz
 Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Çağlayan Polat, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak vatanın, milletin hizmetinde olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Polat, kentteki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensuplarıyla kışlada bir araya geldi. Askerlerin masasına konuk ettiği davetlilere kışlada karavanadan yemek ikramında bulunan Polat, 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin açıklamada bulundu.
Kışlayı davetlilere gezdiren Polat, "Türk ordusu vatanın, milletin ordusu, bu tugay da Sivas'ın tugayı. Sivaslılar bize ne kadar çok sahip çıkıyorlar, biz biliyoruz. Biz de milletimizin, vatanımızın, Sivaslıların emrindeyiz. Asla hainlik içerisinde değiliz." dedi.

15 Temmuz akşamı ülkede çok üzücü olaylar yaşandığını anımsatan Polat, "Bu üzücü olaylara sebep verenler asla silahlı kuvvetler mensubu değiller, içimizdeki bir avuç haindir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak zaten biz olayı tasvip etmedik, onaylamadık, içinde de olmadık. İçinde olmadığımız için gurur duyuyoruz, vatanımızın, milletimizin hizmetinde olmak bizim için bir gururdur." ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin asırlardır milletinin emrinde zaferlere yürüdüğüne işaret eden Polat, şöyle devam etti:

"Bundan sonra da ordumuz devletimizin, milletin emrindedir. Devletin bekası, milletin geleceği için ölmeye hazırız. Demokratik yolların dışında yollara tenezzül etmeyeceğiz, demokrasinin gereğine uymaya hazırız. Kanunlar, nizamlar çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri devletinin ve milletinin emrindedir. Bugüne kadar olduğu gibi bölücü, yıkıcı tüm unsurlarla mücadelesini sonuna kadar devem ettirecek ve milletinin güvenine layık olarak zaferle sonuçlandıracaktır."

TUGAY İÇERİSİNDEKİ 2 TANK

Tugay komutanlığı içerisinde tören alanında bulunan 2 tank hakkında çıkan söylentilere de açıklık getiren Polat, "Bu tanklar yaklaşık 4 ay önce geldi. Motor bölümlerine beton atılmış durumdadır. Tanklar yürüyemez durumdadır. Ateşleme mekanizmaları yoktur. Birliğimizde bu tankı kullanacak kadroda yetenekli rütbeli veya rütbesiz personel yoktur." dedi.

Programa katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına konuşan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Beşir Köksal ise askerlerle karavanadan yemek yemenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Tugay komutanlığında herhangi bir olay olmadığını ve olamayacağına işaret eden Köksal, "Asker bizim göz bebeğimizdir. Her kurumun içerisinde hain olabilir, ordumuz içerisindeki bir kısım hainler bu olayı gerçekleştirmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Köksal, bu hainlerin emellerine ulaşamadığını vurgulayarak asker, polis, halk ve siyasi partilerin birlik beraberlik içerisinde buna müsaade etmediklerini belirtti. Türkiye'nin şanlı bir ordu ve askere sahip olduğuna değinen Köksal, yaşananların tüm askerlere mal edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar