Şişecam'a "Worldstar 2016"da mükemmellik ödülü aldı

İSTANBUL (AA) - Şişecam Cam Ambalaj, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından WorldStar 2016 yarışmasında Sırma Ice Tea Şişesi ile tasarımda mükemmellik ödülünün...

Google Haberlere Abone ol
Şişecam'a "Worldstar 2016"da mükemmellik ödülü aldı

İSTANBUL (AA) - Şişecam Cam Ambalaj, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından WorldStar 2016 yarışmasında Sırma Ice Tea Şişesi ile tasarımda mükemmellik ödülünün sahibi oldu.

Şirket açıklamasına göre, WPO'ya akredite olan 10 kategoride 293 ambalaj başvurusunun yapıldığı yarışmada, Şişecam Cam Ambalaj, İçecek Kategorisinde Sırma Ice Tea Şişesi ile ödül almaya hak kazandı.

Şişecam Cam Ambalaj, geçen yıl Dünya Ambalaj Örgütüne akredite Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından gerçekleştirilen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışmasından da 3’ü içecek,1’i gıda ambalajı kategorisinde 1’i de altın olmak üzere toplam 5 ödüle layık görülmüştü. Şişecam Cam Ambalaj, kazanan bu ambalajlar ile Worldstar 2016’da yarışmaya hak kazanmıştı.

Açıklamada verilen bilgilere göre, Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj, günümüzde yılda toplam 2,3 milyon ton üretim hacmiyle hem Avrupa’nın hem de dünyanın 4’üncü büyük cam ambalaj üreticisi konumunda. Türkiye ile Gürcistan, Rusya ve Ukrayna olmak üzere 4 ülkede toplam 10 üretim tesisiyle faaliyetlerini sürdüren Şişecam Cam Ambalajın satış gelirlerinin yarısı uluslararası satışlardan sağlanıyor.

Yorumlar