Şırnak'ta tamamlanan terör operasyonu

- Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü kentte, operasyonların son gününde çok sayıda mühimmat ile teröristlerin evlere kazdıkları, sığınak, depo, tüneller bulundu

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'ta tamamlanan terör operasyonu

ANKARA (AA) - Güvenlik güçlerinin Şırnak'ta sürdürdüğü terör operasyonlarının son gününde, çok sayıda mühimmat ve teröristlerin evlere kazdıkları sığınak, depo, tüneller bulundu.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şırnak merkezde terör örgütü PKK'ya yönelik 14 Mart'ta başlatılan, "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftci Operasyonu" sona erdi.

Bugüne kadar 498 teröristin etkisiz hale getirildiği kentte, operasyonun son gününde de çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Teröristlerin depo olarak kullandıkları sivil vatandaşların evlerinde yapılan aramalarda, bir kalaşnikof ile bu silaha ait 3 şarjör, 26 fişek ele geçirildi. Güvenlik güçleri farklı yerlerde saklanmış 721 kalaşnikof fişeği ile 28 boru tipi el yapımı patlayıcıyı da ele geçirdi.

Aramalarda tıbbi malzemenin yanı sıra çok sayıda mühimmat da bulundu. Ayrıca, teröristlerin sivil vatandaşların evlerine yaptıkları tünel, sığınak ve depolar da tespit edildi.

Örgüt mensuplarınca gömüldüğü belirlenen bir teröristin cesedi de toprak altından çıkarıldı.

Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar